Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S: Vi är redo att styra Nynäshamn på rätt kurs igen

Socialdemokraterna i Nynäshamn har vid sitt årsmöte den 20 mars 2019 beslutat framföra följande uttalande:

Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är den demokratiska socialismens mål.

Stoppa rasismen och nationalisthögern

Vårt samhälle är fortfarande ett klassamhälle med djupa klyftor mellan den som har och den som inte har. Starka högerkrafter driver på för att än mer gynna de redan besuttna. Till sin hjälp har de tagit hat och aggression och det visar sig inte minst runt om i Europa där bruna vindar blåser. Trots att alla vet hur det gick förra gången finns det dom som envisas med att föreslå att vi ska prova fascism igen i Europa. Detta kommer arbetarrörelsen aldrig stillatigande acceptera.

Vi mobiliserar nu alla goda krafter för att sätta stopp för extremhögern och rasismens framvällande våg. Det gäller även här hemma i Nynäshamn. Socialdemokratin är den enda garanten för att stoppa nationalisthögern från att sitta vid makten.

Rädda gyn

Trots löften från den borgerliga ledningen av Stockholms läns landsting om att behålla gyn i Nynäshamn ser vi nu att Nynäshamns kvinnor står utan praktisk möjlighet till sjukvård rimligt nära hemmet. Även om efterfrågan är mycket stor slår benen undan för vår lokala vård genom hårdnackat genomdrivna marknadsmekanismer som går ut över alla som inte bor i Stockholms innerstad och dess omedelbara närhet. Det måste bli stopp på detta orättvisa sätt att bedriva vård. Nynäshamnare betalar samma nota för vården som alla andra men får väldigt lite ut av den jämfört med invånare i moderatstyrda kommuner närmare city.

Framtiden ligger på landsbygden

Vi är mycket stolta över vår vackra stad Nynäshamn med dess småstadskaraktär, hamn och skärgård. Det hindrar inte oss från att inse att en stor del av kommunens framtid ligger på landsbygden och i andra stadsdelar än stadskärnan. Ösmo, Sorunda, Stora Vika och Segersäng kommer vara motorer för tillväxt och utveckling i vår kommun under de närmsta decennierna. Det sittande blåa styret i kommunen visar inget intresse för landsbygden eller Ösmo förutom när det gäller att sanktionera brott mot strandskyddet och hota Muskan med rå exploatering. Invånarnas och den enskildes rätt får vika för vissa företag som har goda relationer med sittande politiska kommunledning. Detta är ett hot mot demokratin och utvecklingen i vår kommun.

Vi socialdemokrater är beredda att när som helst ta över rodret och styret i kommunen och få tillbaka skutan på rätt kurs igen.

Thomas Johansson

Ordförande Nynäshamns arbetarekommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel