Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Så arbetar vi för att påverka Region Stockholm"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om hur Nynäshamns kommun arbetar för att påverka Region Stockholm.

Anmäl text- och faktafel

Svar till M?, NP 27/9.

Tack för dina synpunkter på Region Stockholm och de felaktigheter som du anser ha begåtts där. Jag ska kanske inte gå in på dessa, men kan konstatera att det rör sig om en stor och komplex verksamhet som kanske inte är perfekt i alla sammanhang, men som faktiskt levererar landets bästa vård med landets kortaste köer och dessutom världens näst bästa kollektivtrafik.

Att det sedan i en verksamhet som omsätter över hundra miljarder årligen och där det dagligen görs 2,9 miljoner resor i kollektivtrafiken och där det varje dag tas emot 13 800 patienter hos vårdcentralerna, även begås ett mindre antal misstag, är beklagligt men ändå relativt förklarligt.

När det gäller påverkansarbeten från kommunen, så förs det fortlöpande dialoger på såväl tjänstemannanivå som politisk nivå. Ett exempel på direkt politisk påverkan som givit resultat är att vi fått behålla våra snabbtåg till Stockholm, där de har dragits in på andra håll.

När det gäller privatiseringar kan man komma ihåg att inom primärvården i Nynäshamn skedde privatiseringar redan när Socialdemokraterna styrde landstinget, då den landstingsdrivna vården inte visade sig fungera.

Jag har för egen del, ingen synpunkt på driftsformen, vare sig avseende vård eller kollektivtrafik, så länge bästa möjliga kvalitet kan levereras till medborgarna. Jag kommer att fortsätta att ligga på regionen för ständiga förbättringar.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel