Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "SD säger ja till nya nämnden om socialnämnden får ett äldreutskott"

Klas Rydström (SD) och Johann Wolf (SD) skriver i en debattartikel att Sverigedemokraterna är öppna för att ingå en överenskommelse om att inrätta en näringslivs- och arbetsmarknadsnämnd samt ett äldreutskott.

Sverigedemokraterna har varit skeptiskt inställda till den föreslagna näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden. Vi ser visserligen gärna att kommunen tar ett fastare grepp om näringslivsfrågorna. Vi uppfattar dock den ursprungligen föreslagna nämndens uppdrag som alltför spretigt med små möjligheter att kunna göra några ordentliga insatser.

Vi ställde därför som krav att försörjningsstöden skulle tas bort. Detta verkar nu ha gått igenom. Därmed är möjligheterna betydligt större för nämnden att få något väsentligt uträttat, tror vi.

Vi anser likväl att det finns angelägnare saker för kommunen att ta tag i. De viktiga äldrefrågorna riskerar att komma bort i socialnämnden. Vi har därför redan tidigare motionerat om en äldrenämnd.

I det uppkomna läget så ser vi det inte som ansvarsfullt att försöka driva igenom en äldrenämnd. Kommunen har ett ansträngt ekonomiskt läge och administrationen bör hållas på ett minimum.

Med hänsyn till det politiskt möjliga är vi därför beredda att stötta förslaget till den bantade näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden under förutsättning att ett äldreutskott inrättas i socialnämnden. Ett litet men effektivt utskott som bereder äldrefrågor för nämnden och ger dem det fokus de förtjänar kan innebära en avsevärd fördel för kommunens äldre. Givetvis räknar vi med ett inflytande i detta äldreutskott.

Signaler från Alliansen antyder att en sådan uppgörelse kan bli verklighet.

Klas Rydström (SD), vice gruppledare

Johann Wolf, ledamot i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel