Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Självklart att ta ställning mot förtryck av utsatta grupper – men vi måste vara realistiska"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om att bekämpa rasism och förtryck av utsatta grupper.

Replik till Emma Solander, NP 7/1.

Miljöpartiets insändare om att ta ställning mot rasism och förtryck mot utsatta grupper har i grunden ett fint budskap, men man måste vara realistisk.

Emma Solander och Kerstin Andersson har fina idéer men har tyvärr inte förstått den ekonomiska situation som Sverige befinner sig i idag. SKL flaggade i maj 2019 för att var fjärde svensk kommun går med underskott. Så många kommuner har inte gått med underskott sedan 2008. Enligt deras ekonomirapport kommer kommuner och landsting behöva 43 miljarder kronor mer 2023 om inget förändras. Vilket ”överflöd” är det Miljöpartiet anser att Sverige ska dela med sig av?

Vilken statistikkälla Miljöpartiet använder sig av när de påstår att kriminaliteten minskat är oklart, men det skulle vara trevligt att få ta del av den. Enligt BRÅ (Kriminalstatistik 2019) och Statistiska centralbyrån har tyvärr kriminaliteten ökat i Sverige. Mellan 2010 till 2018 har antal anmälda brott stadigt ökat från 1 370 399 till 1 550 626.

Statistiska centralbyrån och Nationella trygghetsundersökningen (NTU) visar även på att 6 procent av Sveriges befolkning (16–84 år) har utsatts för sexualbrott 2018 jämfört med 2 procent år 2014. Enligt BRÅ har även hedersrelaterade brott ökat i Sverige från 2015–2018. Äktenskapstvång och könsstympningar har tredubblats. Dessa är bara några exempel på en uppseendeväckande ökning av mycket grova brott.

Ni pratar om att värna om minoriteter men faktum är, att under den tid Miljöpartiet suttit i regering har antisemitismen i Sverige kraftigt ökat. Från att ha varit en av Europas största judiska församlingar på över 2 000 medlemmar är Malmö nu nere på drygt 300 och det sjunker fortfarande i snabb takt. Svenska judar ger regeringen bottenbetyg för hur de bekämpar judehat. Varför nämner ni aldrig detta?

Det är inget att sticka under stol med att invandringsströmmen till Sverige har haft stora konsekvenser. Att välfärden har ansträngts rejält och att diverse brott ökat på grund av segregation och kulturkrockar.

Politik måste anpassas med tiden efter den situation som ett land befinner sig i. Därför menar vi moderater på att vi kraftigt måste begränsa invandringen till Sverige under en längre tid framöver för att kunna ta tag i de problem vi står inför.

Vi behöver ge de som kommit till Sverige en chans att faktiskt kunna bli del av vårt samhälle och skapa det liv som de kommit hit för. Det gör vi inte genom att ta in ännu fler. Vi måste satsa stenhårt på att integrera de personer som bor i Sverige för att minska segregation och kriminalitet samt för att få vår välfärd på fötterna igen.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel