Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "SL sätter oss pensionärer på undantag – informerar dåligt om förändringar i tidtabellen"

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet skriver i en debattartikel att SL:s information om tidtabellsbyte är undermålig.

Som vanligt ändras turlistorna för våra bussar och pendeltåg i midsommarveckan. Så även i år trots corona/covid-19. Traditionsenligt följs rutinerna, när det gäller kommunikationerna för oss som bor längs ut på Södertörn till det sämre.

Nu har vi fått tillstånd att resa två timmars resa från hemmet, hålla avstånd med flera säkerhetsåtgärder för att skydda oss äldre. En resa som kräver byte från tåg till buss, pendeltåg, tunnelbana, buss till buss kan det bli nog så knepigt då antalet turer per dag minskas.

Sommartid åker många pendeln till Nynäshamn, byter till båtarna ut till Nåttarö och de andra öarna i vår underbara skärgård. Ett återkommande problem genom åren är att tidtabellen ändras, tågen eventuellt försenade, båten har ändrat avgångstid och båtresenärerna blir kvar på bryggan och/eller får vänta på nästa tur. Vi har redan sett exempel på det, eftersom vi har coronavirus i år, och helt riktigt ska hålla avstånd, vilket innebär färre platser för passagerare.

För oss i Nynäshamns kommun finns ingen lokal handlare eller annat alternativ som delar ut turlistor, de ska beställas från SL. Det fungerar, men tar cirka en vecka att få hemskickade. För äldre som inte har datorer eller smartphones kan det bli problem. Helgerna är ju ofta de enda tillfällen då de som sitter i karantän, hemma eller på äldreboenden, har möjlighet att träffa sina nära och kära.

Är det inte dags för SL att ändra sommarturlistorna till första arbetsdag efter midsommarÅ Det här har varit problem i många år. Jag har själv stått vid stationen flera år i rad och väntat på bussar, och sett det kaos som kan uppstå.

Skärpning Region Stockholm, skärpning planerare på SL, utgå från att vi behöver information i lokaltidningar och på lokala bussar vid ändringar i tidtabeller i god tid!

Under sommaren och midsommar kan vi ju samlas ute på avstånd och umgås och njuta av naturen, ta promenader, titta på alla vackra blommor i kommunen. Hoppas vi har fått ut fler bänkar och bord på strategiska platser där man kan slå sig ner i solskenet. Vi måste passa på och utnyttja den bästa tiden på året.

Vi vill också önska alla kommuninvånare en glad midsommar och underbar och skön sommar.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel