Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: ”Sommarens utandning är här – personalen har gjort att Nynäshamn stått stadigt i coronapandemin”

Med närvaron av en kunnig och engagerad vårdpersonal har Nynäshamn stått stadigt i coronapandemin, skriver Socialdemokraterna i kommunstyrelsen.

Det stundar en annorlunda sommar efter en extraordinär vår. Varma vindar från Östersjön bär löftet om en välbehövd vila. Nu andas vi ut, åtminstone en stund.

2020 blev inte som vi ville. Halvåret har lockat fram det bästa och det värsta hos oss medborgare. Tunga besked har avlöst varandra i en stressig vardag, men det finns ljuspunkter att fästa blicken på.

Nynäshamn har haft bland den lägsta covid-19 spridningen i regionen, och ingen har avlidit på vård- och omsorgsboenden. Tidigt besöksstopp och avgränsade avdelningar har hejdat smittspridningen.

En grund har också varit rätten till heltidsanställning, något som vi socialdemokrater drev igenom redan för 14 år sedan. Då för att stötta kvinnor som var de som främst fastnade i osäkra timvikariat. Med närvaron av en kunnig och engagerad vårdpersonal har Nynäshamn stått stadigt i coronapandemin.

Tack till er som har kämpat för oss andra. Tack till er som har ingjutit hopp och trygghet.

På mycket kort tid har vårt samhälle förmått ställa om på ett imponerande sätt. En generation ungdomar har fått uppleva en vårtermin som inga andra ungdomar har gjort i modern tid. Det har inneburit sorg, men också gett upphov till kreativa lösningar på våra skolor.

Vi vågar tro att utmaningarna som vi har stått inför stärker oss med ett ödmjukt perspektiv som banar vägen för en ljus framtid. Sommaren står nu inför dörren. Vi kliver över tröskeln tillsammans, fastän på avstånd.

Varma hälsningar Socialdemokraterna i kommunstyrelsen; Patrik Isestad, Inger Andersson, Janice Boje Junerud, Lars-Åke Lundin, Göran Bergander och Ola Hägg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel