Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stoppa byggplanerna på Strandvägen

Det pågår återigen diskussioner om att bebygga BTH-tomten på Strandvägen.

Denna gång är det fastighetsbolaget Näckström AB som vill uppföra äldreboenden på platsen.

Frågan kommer att diskuteras på ett möte som NSS har kallat sina medlemmar till den 28:e augusti.

Att bygga utefter Strandvägen/Ringvägen är en fråga som innevånarna i kommunen redan har tagit ställning till för några år sedan, och då detta är en fråga som angår alla innevånare så kan den inte hanteras som det görs för närvarande.

Vi socialdemokrater ställer oss frågande till att ärendet återigen kommit upp, vi vill gärna veta hur det nuvarande minoritetsstyret tänker i denna fråga

Om frågan kommer upp till behandling i kommunen så kommer vi socialdemokrater på det bestämdaste att arbeta för att någon bostadsbyggnation inte kommer till stånd på denna fastighet.

Fastigheten bör istället lösas in av kommunen och sedan arrenderas ut till NSS för utveckling av varvsområdet.

Strandvägen och dess unika värden ska inte enbart vara tillgänglig för några få utan är vår gemensamma egendom. Marken invid NSS och som i folkmun kallas BTH-tomten är inte enbart en möjlig utvecklingsyta för segelsällskapet utan också porten till rekreation, friluftsliv och promenader.

Vi anser även att varvsområdet ska finnas kvar i sitt nuvarande skick och att båtuppläggningen inte ska flyttas. NSS, populära verksamhet, ska finnas kvar och värnas till förmån för medlemmar och verksamhet samt ses som en tillgång vid marknadsföring av kommunen, besöksnäringen och det fantastiska båtlivet i vår vackra skärgård.

Strandvägen ska inte vara för några enstaka människors bostäder i strandnära läge, utan vara till för alla invånare.

Göran Bergander (S)

gruppledare miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel