Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt Suhonen: Ojämlikheten drar isär människor

Ojämlikheten drar isär människor. Den särar stad och land, arbetarområden från välbärgade. Vi i S-föreningen Reformisterna vill se en Socialdemokrati som binder ihop landet genom att trycka tillbaka ojämlikheten, stärka välfärden och sätta fart på samhällsinvesteringarna. Det skulle vara bra för Nynäshamns kommun och för Sverige.

Storstädernas arbetarområden, glesbygden och mindre orter som Nynäshamns kommun har alltför länge bortprioriterats i samhällsutvecklingen. Konsekvensen syns i vår allas vardag: skolor, vårdcentraler, servicekontor och lanthandlar läggs ned. Samtidigt finns ett skriande behov av nybygge och renovering av bostäder och infrastruktur. 

Pengar finns i en rekordlåg statsskuld och i inkomster som idag strömmar till de redan välbärgade. Tänkandet är kortsiktigt: istället för att laga skorna och köpa en varm jacka är vi som land på väg att dra på oss en riktigt kostsam förkylning.

Vi i Reformisterna driver därför på för att Socialdemokraterna ska separera driftkostnader och investeringar i statsbudgeten. Sverige är ett rikt land, men har rikedomen på ett sparkonto med nollränta istället för investerat i tillgångar vi vet behövs: i järnväg, kollektivtrafik och bostäder. 

Vi föreslår också en skattereform för ökad jämlikhet och bättre välfärd. Vanligt folk ska inte behöva få sin skola nedlagd eller bli fattiga på äldre dagar för att de stora företagen och den ekonomiska eliten inte vill bidra till statskassan.

Första maj är en påminnelse om att kampen för ett bättre samhälle aldrig är över och att vi alla står inför ett val. Vi kan välja mellan ett samhälle där de rika blir rikare, där resurserna inte räcker till och där nedläggningar och neddragningar blir regel snarare än undantag. Eller så kan vi engagera oss för förändring.

Daniel Suhonen 

Förstamajtalare Nynäshamn 2019

Reformisterna 

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel