Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Svar direkt till Patrik Isestad om Muskan och strandskyddet

Egentligen tänkte jag inte kommentera ert inlägg som ju rätt tydligt förklarar hur ni ser på er nya roll som oppositionsparti – att vara emot.

Ni säger er nu vilja rädda Muskan, vilket är bra, men jag frågar mig hur. Under den tid ni styrde kommunen och det räcker med förra mandatperioden, så medverkade ni socialdemokrater till en del saker. En var att sänka den vattennivå som varit rådande de senaste 60 åren, där det skulle rivas dammluckor och anläggas fasta trösklar som skulle möjliggöra laxvandring. Än så länge är det bara vattennivån som förändrats.

Här skulle som en kompensation för de befintliga badplatserna efter sänkningen anläggas en ny, men den lyser ännu med sin frånvaro.

Det gjordes också även bra saker som den slyröjning och upprensning utmed stranden vid sjöns norra del, allt på kommunens mark och till glädje för flera, som nu kan se sjön i stället för sly. Det gäller även området vi nu pratar om. Kommunal mark som tillgängliggörs med stöd av kommunen och även till stor del med kommunala insatser. Ovanpå det landsbygdsstöd med EU-finansierade leadermedel stöttat av kommunens landsbygdsutvecklare. Bra åtgärder när ni styrde

Det gjordes också i enlighet med strandskyddslagens intentioner att tillgängliggöra ett strandnära område för allmänheten samt stötta vår besöksnäring och lokala företagande. Det enda man från kommunens sida då glömde, var strandskyddsdispensen, precis som man glömde den saken när man anlade en strandpromenad vid kvarteret Doppingen. Det är den lilla glömda detaljen som nu kunde ha rättats till, men som ni nu var emot, efter att tidigare varit de som var ansvariga när hela arbetet utfördes.

Frågan är om ni alls har varit på plats för att se hur det faktiskt har blivit. Passa på att besöka platsen och bilda en egen uppfattning – det borde alla göra. Det är fritt fram då platsen numera är väldigt vacker och dessutom, till skillnad från tidigare fullt tillgänglig för alla.

Vi i Alliansen tänker fortsätta att försöka förbättra för alla kommunens invånare och företag och jag hoppas att även ni socialdemokrater hoppar på det tåget, så att vi hittar breda och positiva lösningar i stället för partipolitiska och ideologiska låsningar.

Harry Bouveng (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel