Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Tack för förtroendet – så här vill vi förbättra Nynäshamn!"

I en debattartikel tackar kommunalråden Harry Bouveng (M), Daniel Adborn (L), Antonella Pirrone (KD), Maria Gard Günster (C ) och Marcus Svinhufvud (M) för att de har fått väljarnas förtroende att styra Nynäshamns kommun.

Anmäl text- och faktafel

Nu är det över ett år sedan det var val den 9 september 2018 och snart ett år sedan Alliansen kom till styret i Nynäshamn. Det har varit ett spännande första år med många utmaningar liksom positiva möjligheter. Vi fyra partier i Alliansen trivs mycket bra ihop, och har ett tryggt och bra samarbete om en politik som ska gynna alla som bor och verkar i Nynäshamn. Trots att alla nämnder är fullt sysselsatta med den dagliga driften så har en del extra projekt och händelser hunnits med.

I kultur- och fritidsnämnden satsar vi mer pengar på lov-aktiviteter för kommunens unga. Vi engagerar oss i att marknadsföra föreningar i vår kommun riktade till barn och utomhusaktiviteter. Ett bra exempel på sådan aktivitet är idrottsdagen, då kommunen jobbade tillsammans med idrottsföreningarna för ungdomar att spendera en heldag utomhus med aktiviteter. Ett annat lyckat exempel på sådana aktiviteter är de nya swimrun-banor som öppnade strax innan sommaren.

Vad gäller landsbygds frågor har vi haft bra och givande kontakt med diverse skogsbrukare med vilka vi diskuterat kring kommunens äganderätt och skötsel av skog och mark. Just nu jobbar vi på med åtgärder med hänsyn till barkborrar vilket är en stor utmaning i vår kommun liksom över hela Sverige.

I socialnämnden är vi glada över att chefsrekryteringar under våren har givit ett gott resultat. Det ger nämnden möjlighet att tillsammans med förvaltningen skapa god stabilitet och kontinuitet för att ta hand om våra kommuninvånare på bästa sätt. Vi har snart återskapat 10 platser på Rosengårdens äldreboende, då fler platser har efterfrågats av våra kommuninvånare, men fler ska det bli framöver. Socialnämnden gör även en satsning tillsammans med kultur- och fritidsnämnden för att få fler invandrarkvinnor att engagera sig i aktiviteter och jobb i Nynäshamn.

I barn- och utbildningsnämnden arbetar vi med att flytta våra verksamheter från paviljonger till riktiga hus, samt att säkerställa att utom- och inomhusmiljön är god på alla våra fastigheter. Det är ett stort arbete som kommer pågå en del år framöver. Målet är att rusta upp samtliga lokaler till en modern och attraktiv standard, som skapar trivsel och stolthet samt främjar arbetsro. Vi ser även fram emot arbetet med byggnation av nya förskolor och ny skola i Ösmo, som behövs eftersom kommunens befolkning ökar stadigt.

I miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, arbetar vi med att renovera och rusta upp Sunnerbyskolan och Gröndalsskolan. Vi lägger även stora resurser på att modernisera och tillgänglighetsanpassa Gröndalshallen. Planläggningen av Ösmo har påbörjats, vilket på sikt kommer möjliggöra att Ösmo växer med bostäder, förskolor och en ny skola. Stora insatser görs också för att underhålla våra vägar och parker.

Det finns mycket att göra, och mycket att förbättra och förändra i vår fantastiska kommun. Och med hjälp av kommunens kompetenta och engagerade personal så är vi säkra på att vi kommer lyckas.

Tack för att vi fick möjligheten!

Harry Bouveng (M) kommunstyrelseordförande

Daniel Adborn (L) ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Antonella Pirrone (KD) ordförande för socialnämnden

Maria Gard Günster (C ) ordförande för kultur- och fritidsnämnden

Marcus Svinhufvud (M) ordförande för barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel