Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Tack till Miljöpartiet för intressanta förslag – finns chans till tvärpolitiskt samarbete"

Socialnämndens ordförande Antonella Pirrone (KD) skriver i ett debattsvar att hon gärna vill se ett tvärpolitiskt samarbete kring äldreomsorg och andra äldrefrågor.

Svar på debattartikel från Kerstin Anderson (MP).

Bästa Kerstin,

Jag vill tacka dig för en konstruktiv insändare där du tar upp viktiga frågor som rör äldrepolitiken, något som jag har varit intresserad av sedan jag började engagera mig i politiken.

Du kanske inte vet att innan jag fick förtroendet att väljas som ordförande i socialnämnden, arbetade jag som förbundssekreterare för KD Senior, det kristdemokratiska seniorförbundet.

Jag välkomnar ett tvärpolitiskt samarbete om vi har samma vision och mål och hoppas kunna träffa dig under hösten för samtal om våra gemensamma visioner för att förbättra livskvaliteten för Nynäshamns alla årsrika invånare.

Jag måste däremot påpeka ett felaktigt påstående som finns i din insändare angående taxorna inom äldreomsorgen. Det som inte stämmer är att denna besparingsåtgärd är ett förslag från KD. Så är det inte.

Revideringen av taxorna är en besparingsåtgärd som föreslogs av förvaltningen tillsammans med andra åtgärder för att kunna nå en budget i balans år 2020. Vi i alliansen godkände förslaget som sedan klubbades i socialnämnden och i kommunstyrelsen. Anledningen till detta har jag nyligen förklarat i NP och flera insändare från allianspolitiker har därefter understrukit vikten av att revidera taxorna.

Med önskan om en fortsatt fin och frisk sommar!

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd och ordförande i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel