Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt V: Tråkigt med härskarteknik i svaret från L

Bo Persson, vi förvånas över ditt osynliggörande av Sophie som du inte nämner vid namn överhuvudtaget i ditt svar. Istället vände dig bara till Bernt Månsson.

Har du någon specifik orsak till den nonchalansen och i så fall, vilken? Varför då? Är du ens medveten om att detta osynliggörande av henne är en härskarteknik? Annars är du det nu. Sedan är det tråkigt att du är ohederlig i din retorik. Men för att rätt ska vara rätt så bekräftar vi gärna att dåvarande Folkpartiet ska ha ett erkännande för sitt det driv gällande införandet av personlig assistans i början på 1990-talet.

Assistansreformen anser vi inom Vänsterpartiet har varit banbrytande och är en fantastik reform. Man kan dock inte leva på gamla meriter, Bo! Faktum kvarstår. - såväl Alliansen som Socialdemokraterna har låtit kronor och ören vara viktigare än människors rätt till sina liv. Så även om Försäkringskassan har valt att göra hårdare bedömningar har ni i dåvarande Alliansen inte gjort någonting under alla år för att förhindra denna negativa utveckling som påbörjade just 2007. Det är trots allt regeringen som ska sätta ner foten, skriva lagar och Försäkringskassan ska sedan genomföra de styrandes direktiv. Ni har stått med armarna i kors, inte agerat handlingskraftigt och började först protestera mot nerskärningarna när väl S och MP tog över. Er trovärdighet i frågan har således fallerat.

Ert agerande i vår kommun gällande utförsäljningen har inte stärkt ert varumärke heller. Helena Göransson skrev i sin insändare att ni inom L har varit med att stärka LSS igen genom att införa 150 miljoner extra till assistans. Det är välbehövliga pengar. Dock ska vi komma ihåg i sammanhanget att S och MP gjorde besparingar på 7 miljarder per år. Ni får gärna därför arbeta hårdare framöver med S och MP. Trots allt har vi ju fått en regering som driver liberal politik.

Vi väntar dock på Helena Göranssons svar gällande våra frågor, bland annat om varför Liberalerna inte offentligt oroar sig mer för de tidigare medarbetarna i vår kommun som nu får sämre arbetsvillkor.

Vänsterpartiet Nynäshamn genom Bernt Månsson, vice gruppledare och Sophie Sandin, ersättare i Socialnämnden samt fd personlig assistent i Nynäshamns kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel