Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi arbetar för en bra färdtjänst i hela länet"

Färdtjänstnämndens ordförande Fredrik Wallén (KD) skriver i ett debattsvar om vad Region Stockholm gör för att åtgärda färdtjänstproblemen i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Svar till Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn, PPiN, gällande debattartikeln ”Färdtjänstens oförmåga att klara sitt åtagande”.

Jag vill tacka för debattartikeln och beklagar de upplevda problemen. För oss som arbetar politiskt för en färdtjänst i Stockholms län som ska gå i tid, hålla en i övrigt god kvalitet samtidigt som den ska vara ekonomiskt hållbar och inte kunna missbrukas, är all återkoppling om hur verksamheten fungerar viktig.

Förare hos taxibolag som har avtal med Region Stockholm att köra färdtjänst ska tacka ja till anvisade körningar. I det sammanhanget bör man komma ihåg att ersättningen för färdtjänst- och sjukresor är reglerade i avtal där det är taxibolagen som lämnat offerter på nu aktuella taxor.

Som ordförande i regionens färdtjänstnämnd reagerar jag särskilt på berättelser om trafikfarlig körning. Vi i Färdtjänstnämnden arbetar för närvarande på en uppdatering och förstärkt implementering av vår trafiksäkerhetspolicy för färdtjänst- och sjukresor. En policy som naturligtvis bland annat innebär att alla trafikregler ska följas!

Generellt fungerar färdtjänstverksamheten i Stockholms län bra! Den har en omfattning och utbud som är mer generöst än någon annanstans. Nu i höst ligger bland annat tidspassningen i exempelvis Nynäshamn på drygt 90 procent. Vi är dock inte nöjda förrän de avtal vi har med taxibranschen avseende färdtjänst och sjukresor alltid fungerar fullgott i samtliga 26 kommuner i vårt län. I det arbetet är det viktigt att saker som inte fungerat som de ska rapporteras in till Färdtjänstens kundservice.

Jag ser också fram emot att vid tillfälle få träffa PPiN, och alla andra i färdtjänstfrågorna engagerade delar av lokalsamhället i specifikt Nynäshamn. För att samtala kring färdtjänsten.

Fredrik Wallén (KD), ordförande i färdtjänstnämnden, Region Stockholm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel