Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi behöver fler invånare och bostäder i Nynäshamn"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om behovet av fler invånare och olika typer av bostäder i Nynäshamns kommun.

Svar till ”Småstadsbo” NP 17/7.

Nynäshamns kommuns målsättning är att befolkningen ska öka, bland annat för att kunna erbjuda bättre service till våra kommuninvånare. Då behöver vi bygga nya bostäder och målsättningen är att tillgodose så många önskemål som möjligt.

I vår stora och varierande kommun kan det innebära allt från ett enskilt hus på landsbygden till tätare bebyggelse i Nynäshamns stad. I staden har vi en fördjupad översiktsplan, vars huvudinriktning är lägre och förtätad bebyggelse, men med möjlighet att bygga högre hus på utvalda ställen, precis så som man gjort sedan 1940-talet, då man började byggande av de så kallade Aaltohusen på Heimdal.

Självklart kan man här tycka olika men det är inte heller enbart en fråga om viljeinriktning från nuvarande kommunledning utan både Fyren och den framtida byggnationen på Höjdgatan har behandlats av kommunfullmäktige. Det är också min och Alliansens målsättning att hitta så stor samstämmighet som bara möjligt när det gäller större frågor som denna, som kommer att leva över många mandatperioder framöver.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel