Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi drog vinst i budgetlotteriet"

Greta Olin Landström, Pensionärspartiet, skriver i en debattartikel om sitt partis framgångar i förhandlingar med den styrande borgerliga alliansen i Nynäshamn.

I valarbetet inför förra valet drev Pensionärspartiet i Nynäshamn två frågor särskilt hårt.

Den första gällde att ”Ringvägen” på inga villkor fick bebyggas. Frågan finns fortsatt med i vårt program för innevarande mandatperiod för det gäller att vara beredd på det mesta.

Fråga nummer två gällde Stora Vikas kalkbrott som vi ville se som naturreservat. Detta arbete har pågått sedan förra valet och är inte klart än, även om alla goda krafter samverkar. Intresset för samhället har dock utökats och vi vill ha en ordentlig översyn tillsammans med Alliansen av planerna för hela kommundelen. Vid budgetsammanträdet lade vi förslag om att 300 000 kronor skulle anslås så att en utredning om Stora Vika kan påbörjas. Förslaget blev med stöd av Alliansen till vår stora glädje beviljat av kommunfullmäktige.

Vi hade fler förslag och det andra gällde våra äldre och deras anhöriga.Vi vill att anhörigstödet utvecklas och hade förslag om 200 000 kronor för ändamålet. Även det beviljades med stöd av Alliansen. Ärendet ligger nu hos socialnämnden. Vi kommer att bevaka det fortsatta arbetet.

I vår framställning fanns ett tredje önskemål som gällde gästhamnsområdet. Tyvärr får det bero då det kräver en samordning med vissa delar av Norviks hamn.

Vi har valteknisk samverkan med Alliansen denna mandatperiod vad gäller budget.

Vi kommer snart att i socialnämnden diskutera hur och när vi ska lösa frågan om äldreboende. Pensionärspartiet i Nynäshamn kommer att i diskussioner och inför beslut i ärendet driva frågan om uppförande av vård och omsorgsboende i Nynäshamns kommun. Vi hoppas på fortsatt stöd för våra förslag. Äldreomsorgen ligger oss särskilt varmt om hjärtat.

Vi kämpar vidare med de frågor som vi framfört i vårt program.

Greta Olin Landström, gruppledare för Pensionärspartiet i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel