Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi kan jobba tillsammans för att motarbeta den föreslagna deponin i Grödby"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i en debattartikel att det tycks råda ett enhälligt politiskt motstånd mot den föreslagna deponin i Grödby.

Svar till Lena Dafgård (NP 3/1) gällande den föreslagna deponin i Sorunda.

Tack Lena för att du tar upp frågan om en eventuell deponi i Grödby, där du och dina partikollegor ställer frågan om kommunen kommer att lämna in sina synpunkter i det samråd som är en naturlig del av den här typen av frågor, där det finns ett tydligt regelverk för hur processen ska se ut och där det, som du mycket riktigt påpekar är länsstyrelsen och inte kommunen som beslutar.

Personligen tycker jag att beslutet borde ligga hos kommunen och därmed närmare de medborgare som berörs.

Men nu är det som det är och kommunen, som ännu inte är tillfrågad i den mycket tidiga delen av samrådet, kommer att avge ett ”spontant” yttrande i frågan, där vi ser mycket kritiskt på deponiplanerna, som av flera skäl inte är så lämplig för den tänkta platsen i Grödby.

Beslut om detta och hur yttrandet är formulerat togs av en enig kommunstyrelse den 12 december, ett sammanträde där både du och din medförfattare Per Ranch var närvarande.

Med hänvisning till just detta eniga beslut, blir det lite som att slå in öppna dörrar, att försöka plocka politiska poäng på deponifrågan, där ju även socialdemokraterna Patrik Isestad och Ola Hägg i ett senare debattinlägg tagit på sig att ha initiativet i frågan.

Här borde vi kanske gemensamt, över partigränserna arbeta tillsammans i enighet om att vi inte vill ha en deponi på den tänkta platsen i Grödby, med allt det för med sig i form av miljöpåverkan där transporter och risk påverkan på dricksvattnet bara är två.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel