Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi pausar arbetet med att utvidga Vansta industriområde"

Nynäshamns kommun pausar sitt påbörjade arbete med att utvidga Vansta industriområde i Ösmo, skriver kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) i ett insändarsvar.

Svar till Ösmobo angående Vansta industriområde.

Nynäshamn växer och så även behovet av verksamhetsmark. Jag delar din syn på att verksamhetsområden i huvudsak bör ligga utmed väg 73, men det kan även finnas andra behov.

Vansta industriområde påbörjades under 1970-talet och har därifrån växt till vad det är i dag och idéerna om en utbyggnad utvecklades under det gamla socialdemokratiska styret.

Personligen har jag varit lite tveksam till den satsningen, men flera beslut i den riktningen är som sagt tagna tidigare.

I dagsläget kommer vi att prioritera att förverkliga ett beslut fattat av kommunstyrelsen som innebär att vi påbörjar ett detaljplanearbete för att friskolan Binomen ska kunna vara kvar på nuvarande plats.

Att i det läget gå vidare med att utveckla industriområdet är nog inte det bästa vägvalet och vi behöver nog pausa det arbetet ett tag, för att längre fram utvärdera om vi alls ska gå vidare med idén om ett större industriområde och stället lägga energi på annat håll där vi också tackar för dina värdefulla tips.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel