Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi ska slå vakt om kulturen – oavsett vilken nämnd som styr den"

Bo Persson (L) skriver i ett debattsvar om kultur- och fritidsnämndens framtid.

"En tondöv allians som vägrar ta intryck" utropar Christer Dahl (NP 23/4) och går därmed till hårt angrepp på alliansen och min partikollega Mikael Persson. Jag behöver inte försvara Mikael Persson, det klarar han bra själv, men när Dahl påstår att Mikael ”försåtligt propagerar för att snarast avveckla kommunens kultur- och fritidsnämnd” finns det skäl att reagera.

Dahl skriver att man tidigare, mellan 1999 och 2004, prövat att låta barn- och utbildningsnämnden hantera kultur- och fritidsärenden. Enligt Dahl med förfärande resultat. Kanske borde Dahl något lite skämmas för dåvarande sakernas tillstånd, det var ju han och hans partikollegor som då styrde i kommunen och dess kulturpolitik, med neddragningar inom fritidsgårdarnas verksamhet, mindre stöd till föreningar och nedläggning av bibliotek.

Om initiativ kom från S eller dåvarande FP till att 2005 införa en kultur- och fritidsnämnd vill jag låta vara osagt. Men så blev det, och jag blev ledamot i den då nybildade nämnden. Mina intryck från de första åren i nämnden var att de inom förvaltningen som skulle företräda kultur- och fritidsfrågor, inte fullt upp nådde upp till nämndens förväntningar.

Jag har alltsedan tidig ungdom varit intresserad av kultur och anser fortfarande att kultur är ett viktigt inslag i såväl en persons liv som i ett demokratiskt samhälle. Mitt kulturintresse har resulterat bland annat i att jag efter min pensionering deltagit i amatörteaterföreställningar. Jag har också arrangerat ett antal lyrikaftnar.

Skulle mina partikamrater, eller andra i BUN, när BUN blivit huvudman för kulturfrågor negligera dessa viktiga frågor lär de få höra min mening.

Bo Persson (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel