Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi vill gärna ordna fler mötesplatser utomhus"

Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Maria Gard Günster (C) skriver i ett debattsvar att Nynäshamns kommun gärna vill ordna fler platser där äldre personer kan mötas utomhus.

Svar på debattartikel den 28 augusti ”Ut med fler bänkar – vi i riskgrupp vill också delta”.

Tack Britt-Marie Jacobsson (PPIN) för din debattartikel i Nynäshamns Posten 28 augusti.

Tack också för din beskrivning hur ni äldre som tillhör riskgruppen har träffats under de olika årstiderna. Det värmer mitt hjärta hur ni har på olika sätt har löst möjligheten att träffas och även anpassat er till rådande restriktioner.

Den glädje som ni äldre känner av att vara ute i friska luften och njuta av årstiderna, se andra människor i olika åldrar på väg till något, njuta av en fantastisk vy och ta med sig en termos kaffe samt träffa glada vänner är något som jag också vill att ni ska få uppleva utomhus. Inte instängd i er bostad och via ett fönster.

Frisk luft, promenader, skratt och diskussioner ger livskvalité samt förebygger ohälsa.

I artikeln påpekar du att det behövs fler bänkar och bord runt om i kommunen. Platser som nämns är parker och gångvägar.

Då blir min fråga: vilka parker och gångvägar har brist med bänkar och möjligheten till vila? Kommunen är stor.

Du efterfrågar nya enkla mötesplatser i vårt närområde och då blir frågan igen: vilka närområden är i behov av nya mötesplatser i kommunen? Jag väntar med stor spänning på var du upplever bristerna.

Jag ska genast uppdatera mig var bord och bänkar är placerade i kommunen i dag, och när jag har fått dina svar ska jag ta med mig dem till miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Jag ska även ta med mig frågan till kultur- och fritidsnämnden och överlämna den till ledamöterna som sitter med i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor.

Maria Gard Günster (C), ordförande kultur- och fritidsnämnden samt landsbygdsfrågor, ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel