Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Vi vill värna om volontärernas viktiga verksamhet"

Socialnämndens ordförande Antonella Pirrone (KD) skriver i ett debattsvar att Nynäshamns kommun inte vill förstöra möjligheterna för den volontärverksamhet som bedrivs på Balder.

Bästa Eva, tack för ditt öppna brev till socialnämnden i brukarnas och volontärernas namn.

Angående frågan om vad som händer med volontärverksamheter på Balder, så kan jag som ordförande för socialnämnden försäkra dig om att vi inte har tagit något beslut som påverkar era aktiviteter och det är inte heller vår avsikt att ta något sådant beslut.

Jag och nämnden har alltid uppskattat den ovärderliga volontärverksamheten som pågår på Balder på torsdagar. Det som volontärerna och andra personer gör för de äldre har stor betydelse för både mig och nämnden. Jag har dessutom tagit kontakt med några personer som arbetar ideellt för att se över möjligheterna att utveckla verksamheten för de äldre, möjligtvis även på andra platser än Balder.

Vad fastighetsavdelningen, som är den formella hyresgästen i de lokaler som socialförvaltningen i sin tur hyr av den, ska göra är att säga upp lokalerna inför en omförhandling, det vill säga för att förhandla om hyran. Just nu betalar socialförvaltningen årligen 2,9 miljoner för dessa lokaler. Jag tror att alla förstår att det är en orimlig kostnad för kommunen i dessa tider då vi måste spara för framtida investeringar.

Jag beklagar djupt att det sprids rykten och felaktig information om Balder och volontärverksamheten och jag skulle önska en direkt kontakt med mig när sådant händer. Jag uppskattar samtal med medborgarna, det är ett trevligare och mer konstruktivt sätt att möta invånarnas funderingar, synpunkter och frågor.

Jag hoppas att jag har kunnat svara på frågan och om du, brukare och volontärer har fler frågor är ni varmt välkomna att ringa mig för ett samtal eller boka en tid för en träff.

Antonella Pirrone (KD), ordförande i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel