Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristian Ek (MP): Kommunens landsbygdsutskott avslutas i förtid

I skrivande stund vet jag inte hur och i vilken form landsbygdsfrågorna kommer hanteras i Nynäshamns kommun framöver, skriver Kristian Ek (MP), före detta ordförande i landsbygdsutskottet.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Kristian Ek (MP), före detta ordförande i landsbygdsutskottet.

Som ordförande för landsbygdsutskottet, som inrättades efter valet 2014 och som upplöstes i onsdags 31 oktober, vill jag både tacka för mig och lyfta fram vikten att landsbygdsfrågorna fortsätter att hållas levande framöver. I skrivande stund vet jag inte hur och i vilken form landsbygdsfrågorna kommer hanteras i Nynäshamns kommun framöver.

Jag är stolt över det som utskottet har bidragit med, både gällande dialogen med de som bor och verkar på landsbygden, samt arbetet med det direktiv som har tagits fram, reviderats och arbetats utifrån.

Bredbandsfrågan har exempelvis lyfts och arbetats med utifrån de möjligheter som kommunen har, det vill säga i samverkan med marknaden.

Utifrån direktivet har utskottets projektledare också arbetat aktivt och i tätt samarbete med ansvarig för Leader Stockholmsbygd och aktiva kommuninvånare runt om i kommunens landsbygd.

Den sista delen i direktivet pågår, att lyfta in och stärka landsbygdsperspektivet i översiktsplanen, då planen är under revidering.

Arbetet som har påbörjats måste fortsätta och utvecklas vidare. Ett utvecklingsområde som jag ser är samverkan med småföretagarna och bönderna både gällande utveckling och kommunal upphandling.

Den 5 november tillträder Janet Jonsson, kommunens nya landsbygdsutvecklare. Det bådar gott!

Tack till alla som bidragit! Jag ser fram mot fortsättningen, även om andra får ta över stafettpinnen nu.

Kristian Ek (MP)

Fd ordförande för det numera avslutade landsbygdsutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons