Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nynäshamns kommun är inte intresserad av trafiksäkerheten på väg 225

Man måste dra slutsatsen att för Nynäshamns kommun är trafiksäkerhetsfrågor efter väg 225 i Sorunda inte något som man prioriterar, skriver Bernt Wåhleman.

Annons

Anmäl text- och faktafel

För ett par år sedan införde länsstyrelsen en hastighetsbegränsning på 50 km vid Ristomta i Sorunda. Hastighetsbegränsningen upphör strax innan ett backkrön efter infarterna till Åkerby och Söder Enby. Omedelbart efter backkrönet finns en utfart från ett antal fastigheter i Berga och en alternativ utfart från Åkerby. Där är sikten för det fordon som skall upp på väg 225 och svänga mot Ösmo ytterst begränsad avseende fordon som kommer från Porthus och Ristomta. Sikten är max 60 meter. Det är uppenbart att risken för en allvarlig trafikolycka vid denna utfart är mycket stor.

Några hundra meter bort finns en kurva som skymmer sikten för de gående som på en obefintlig vägren måste ta sig till den busshållplats som finns vid den andra utfarten vid Berga. Enligt min mening finns det starka skäll till att förlänga hastighetsbegränsningen vid Ristomta till en punkt strax bortanför busshållplatsen vid Berga.

Av den anledningen har jag för andra gången tillskrivit länsstyrelsen med begäran om förlängd hastighetsbegränsning. Men denna begäran har avslagits, bland annat på rekommendation från Trafikverket som var en av dem som uppmanats att i en remiss yttra sig om ärendet.

Utöver Trafikverket fick Nynäshamns kommun ärendet på remiss, men har över huvud taget inte yttrat sig i ärendet.

Att Nynäshamn inte yttrar sig i trafikärenden som berör väg 225 och Sorunda är inte första gången. Det har jag fått bekräftat vid ett flertal tillfällen tidigare. Det innebär att man måste dra slutsatsen att för Nynäshamns kommun är trafiksäkerhetsfrågor efter väg 225 i Sorunda inte något som man prioriterar. Det beklagar jag.

Bernt Wåhleman

Bernt Wåhleman.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons