Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD starkt emot nedmontering av kommunens skolor på landsbygden

Nuvarande styre och även det kommande styret med Alliansen är helt med på noterna att nedmontera skolorna i kommunen, skriver Donald Löfving (SD).

Annons

Anmäl text- och faktafel

Det pågår en aktiv nedmontering av våra skolor i kommunen. Först ut var det Stora Vika skola som abrupt blev nedstängd av dåvarande ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Patrik Isestad (S). Nu är det högstadiet i Sorunda och Sunnerbyskolan som är hotad av en flytt till Vanstaskolan i Ösmo genom beslut taget av nuvarande styre i samverkan med Alliansen.

Nuvarande styre och även det kommande styret med Alliansen är helt med på noterna att nedmontera skolorna i kommunen. Parterna arbetar i allt högre tempo med nedmonteringen av våra skollokaler. Detta samtidigt som det eftersatta underhållet av kommunens förskole- och skollokaler ger omfattande problem med svartmögel.

Sedan man stängde Stora Vika skola så har man bussat elever till Kyrkskolan i Sorunda, Kyrkskolan är nu överfull och samtidigt beslutas att högstadiet i Sunnerbyskolan flyttas till Vanstaskolan, för att Sunnerby förskola måste rivas på grund av bristande underhåll och svartmögel.

I dag har kommunen ett renoveringsbehov för våra fastigheter på mellan 100-700 miljoner kronor, det har bedrivits en kapitalförstörande politik i vår kommun under mycket lång tid. Särskilt mycket ris skall ges till Liberalerna i vår kommun som inte har tagit sitt ansvar under åren i deras samarbeten med Socialdemokraterna.

Allt detta drabbar kommunens landsbygdsområden på ett sätt som riskerar att medföra degradering av kommundelarnas attraktivitet som bosättningsområden. Något som i sin tur kommer medföra negativa effekter för Nynäshamns kommuns utveckling i Stockholmsregionen.

Sverigedemokraterna i Nynäshamn vill utveckla landsbygden inte avveckla den. Landsbygden har varit åsidosatt länge i vår kommun, det måste bli ett slut på det.

Donald Löfving (SD), gruppledare

Ledamot barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons