Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det doftar konspirationsteori lång väg

Svar till Donald Löfvings kommentar i NP 7/4-2017 – ”Med vårt återremissyrkande ville vi reducera utgifterna”.

Donalds kommentar är verkligen märklig. Du hänvisar till att vi skulle fått mer information än andra i nämnden, vilket inte stämmer. Det doftar konspirationsteori lång väg. Det är viktigt att läsa på, diskutera i gruppen, och sen ställa relevanta frågor i nämnden. Som vi till exempel gjorde när vi ställde frågor kring vad vi hade sparat om vi beställt två förskolor på en gång. Där Alliansen tydligt markerade mot det socialdemokratiska slöseriet.

Att byggnation av en ny förskola på fastigheten Humlan 10 skulle vara stoppad, som du påstår, är mer än vi känner till. Däremot förstår vi att man självklart inte kan bygga en förskola där innan Humlegårdsskolan är riven, och man kan inte riva skolan när det är personal och barn i lokalerna. Man kan inte heller flytta barnen förrän det finns andra lokaler där de kan vara i stället. Det finns givetvis inte förberett, vilket återigen visar på den röda tråd av dålig socialdemokratisk planering som vi i Alliansen pekat på flera gånger tidigare.

Sverigedemokraterna valde ett yrkande om återremiss, som enligt förvaltningen hade lett till förseningar och ökade kostnader. Dvs tvärtemot vad du påstår i din insändare. Så vi valde att kommentera sakfrågan och ert beslut i NP, och hade önskat att du kunde hålla dig till sakfrågorna också. Nu för du fram osakligheter och ogrundade påståenden. Det är väl bättre att stå för ert beslut i stället? Det är inte vårt eller någon annans fel om ni i Sverigedemokraterna är dåligt pålästa inför nämnden.

I sociala medier har du även ägnat dig åt ytterligare vilda anklagelser, främst mot Marcus Svinhufvud som gruppledare för Alliansen. Bland annat kom ett helt grundlöst påstående om att vi inte skulle ha varit överens inom vår grupp och att alla inte var informerade. Vi är dock en mycket stark Allians som står enade i våra beslut, och jobbar hårt tillsammans för ett starkare Nynäshamn. Vi skriver därför gemensamt under denna replik.

Marcus Svinhufvud (M)

Marianne Adolfsson (C)

Eva-Lena Nordberg (KD)

Irina Martin (M)

Ginger Eriksson (M)

Jimmy Norell (M)

Johan Söderström (M)

Ledamöter och ersättare i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel