Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplanen ändras så att Sunnerbygården får användas som bostäder

Den ombyggda Sunnerbygården är i dag klassad som "centrumbebyggelse". Efter ändringen ska byggnaden få användas även som bostad.

Den gamla byggnaden Sunnerbygården i Sorunda, som tidigare varit både ålderdomshem, bibliotek och postkontor, håller som bekant på att byggas om. Johan Winbo och Tomas Widfond som köpte huset för ett par år sedan har redan gjort stora förändringar. Nu ska också detaljplanen ändras, så att det går att använda som bostad.

Enligt den gällande detaljplanen från 1979, är fastigheten endast planlagd som centrumbebyggelse. Men enligt det nya förslaget ska huset även kunna användas som kontor och bostäder. Förslaget finns nu ute till allmän beskådan, och den som har synpunkter ska skicka in dessa till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen senast onsdagen den 11 januari 2017. Förslaget finns på kommunens webbplats, på biblioteken i Sorunda och Nynäshamn samt på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i kommunhuset i Nynäshamn.