Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel familjelycka vid SM-premiär i crosscart

Familjerna Andersson och Tietjens tog hem flera pallplatser i SM-premiären i crosskart i helgen. Viktor Andersson kom tvåa i den tyngsta klassen.

Det blev flera pallplatser för förare från Nynäshamns kommun i premiären av crosskart-SM i Haninge i helgen. Tidigare rallycrossföraren Viktor Andersson kom tvåa i tyngsta klassen och Fredrik Tietjens blev bästa veteran. Viktors pappa Jonny hamnade tätt bakom Fredrik på andra plats.

För Viktor Andersson är det här den andra säsongen i crosskarteliten.

– I år satsar jag hårdare, och det gav ju utdelning, säger han.

Han hoppas kunna sluta topp tre i totalen efter finalen i september. Men risken är att Viktors vinstchanser förstörs av en annan lycka – en bebis. Han och sambon Elina Pedersen väntar en son en dryg vecka innan ett par deltävlingar i Norrland.

– Om han inte tittar ut i tid så får jag stanna hemma. Jag kan ju inte missa det, då blir man inte så populär där hemma, säger han och skrattar.

Fram till för tre säsonger sedan körde Viktor Andersson rallycross på högsta nivå. Till slut blev det dock för dyrt. Då blev det crosskart.

– Crosskart är väldigt billigt i förhållande till hur kul det är att köra, säger han.

SM-debuterande Robin Tietjens kom till A-final i klassen 125cc. Finalen fick ett snöpligt slut då han tvingades bryta efter en vurpa. Systern Emma, 9 år, körde också i den lättaste klassen.