Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev blev utan stöd i våras – nu krävs skolan på snabba svar och åtgärder

I våras beslutade en rektor för en skola i Nynäshamn att utreda en elevs behov av stöd - men fyra månader senare har inget hänt.

Det var i mars som en mamma anmälde till Skolinspektionen att hennes barn har mått dåligt efter att ha hamnat i en mycket stökig klass och inte har fått det stöd och hjälp som barnet har rätt till.

Enligt anmälan flyttades flera barn som ansågs stökiga ut från klassrummet och klassläraren och fick istället sin undervisning av fritidspersonal i en annan lokal.

Enligt mammans anmälan har barnet också utsatts för kränkande behandling av andra elever vid flera tillfällen och av skolpersonal vid ett tillfälle.

I april beslutade skolans rektor att barnets behov av stöd skulle utredas. Men utredningen blev aldrig av och skolan har inte kunnat förklara varför. Istället har skolans rektor lovat att den istället ska göras nu i höst.

Skolinspektionen tycker inte att det duger och framhåller att en utredning kring en elevs behov av särskilt stöd ska göras skyndsamt. Skolinspektionen förelägger nu därför Nynäshamns kommun och den aktuella skolan att vida åtgärder så att elevens rätt till stöd tillgodoses senast de 30 oktober.

I samma ärende slår Skolinspektionen också ned på att personal på skolan har fått uppgifter om kränkningar mot eleven - utan att anmäla det vidare till rektorn.

Mer från Nynäshamns Posten:

Söndag är en marknadsdag – Sorunda, Ösmo och Kalvö säljer lokalproducerat

Man från Nynäshamn somnade på E20 – döms för vårdslöshet i trafik

Stora satsningar på skolor och äldrevård

För pluskunder och prenumeranter: 1,5 år efter totalsågningen: Nu får Nynäshamnsskolor grönt ljus