Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever fick utforma Vanstaskolans nya skolgård

Vanstaskolans skolgård har fått en rejäl upprustning. I samråd med skolans elever i årskurs 8 och 9 har kommunen byggt bland annat en parkourbana och små scenområden för dans och musik. Projektet startades i samband med SVT-serien ”Gympaläraren”.

Annons

I förra veckan blev Nynäshamns kommun färdiga med upprustningen av skolgården på Vansta. Egentligen var det tänkt att projektet skulle vara klart till sista avsnittet av ”Gympaläraren” spelades in i mars, men det lyckades inte på grund av tjälen i marken, berättar Markus Larsson, gruppchef på kommunens gatu- och anläggningsenhet.

Det var tv-producenterna som kom med idén att eleverna själva skulle få bestämma hur de ville rusta upp skolgården.

– Vi har jobbat stenhårt med att bli klara så att även niondeklassarna ska få se hur det blev innan de slutar, säger Mikael Larsson.

Det är dock kommunen som hostar upp pengarna för projektet. Skolgården har nu fått ny lekutrustning, en parkourbana och små scener där man kan öva till exempel dans.

– Det blev väldigt lyckat. Det är redan otroligt mycket barn som leker där, säger Mikael Larsson.

Någon officiell invigning vet Mikael Larsson inte om det behövs.

– Ungarna har ju redan invigt det, det kan man inte riktigt styra över, säger han.