Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elfteplats i rallycross-VM för Kevin Eriksson

Årets rallycross-VM är nu avslutat. Kevin Eriksson från Ösmo slutade på elfte plats i VM-serien.

Drygt sju månader har hunnit gå sedan årets rallycross-VM drog igång. På söndagen avslutades säsongen, med en tävling i Rosario i Argentina. På grund av hårt och ihärdigt regn drog det hela ut på tiden.

För 20-åriga Kevin Eriksson från Ösmo, som i år har gjort VM-debut i den tyngsta klassen Supercars, blev VM-deltävlingen i Tyskland i oktober en succé. I Argentina gick det dock inte lika bra för Kevin. Hans tider i den fyra kvalheaten räckte inte för att ta sig vidare till semifinal.

I den totala VM-sammanställningen slutade Kevin Eriksson på elfte plats, efter att ha samlat ihop 92 poäng. Jämngamle teamkompisen Niclas Grönholm, som också representerar OMSE i Nynäshamn, slutade på plats 17.

Att VM nu är slut innebär att årets rallycross-säsong är över. VM-premiären 2017 körs i Barcelona, den 1 och 2 april. Innan dess kan Kevin komma att köra den nordiska vintertävlingsserien RallyX on ice, men tävlingsdatumen är inte fastslagna än.

Fakta: Slutställningen i rallycross-VM

1. Mattias Ekström, Sverige, 272

2. Johan Kristoffersson, Sverige, 240

3. Andreas Bakkerud, Norge, 239

4. Petter Solberg, Norge, 239

5. Sébastien Loeb, Frankrike, 209

6. Timmy Hansen, Sverige, 178

7. Toomas Heikkinen, Finland, 150

8. Timur Timerzyanov, Ryssland, 117

9. Robin Larsson, Sverige, 109

10. Janis Baumanis, Lettland, 109

11. Kevin Eriksson, Sverige, 92

12. Davy Jeanney, Frankrike, 86