Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En bättre organisation av kommunens 2 000 anställda kommer att resultera i en bättre välfärd för alla

Befattningar i kommunen ska tillsättas på meriter och inte baseras på vänskap, släktskap eller partibok, skriver Jan-Erik Ljusberg (SN).

Anmäl text- och faktafel

Många undrar varför så mycket i vår underbara kommun fungerar dåligt. Jag har engagerat mig politiskt och vill ha ditt stöd för att få en nystart för Nynäshamn. Vår kommun verkar sakna ledning och styrning. Utspel och hugskott som inte baseras på vettiga, sunda planer basuneras ut för att sedan tas tillbaka.

De styrande kanske kan förklara:

- Vad ska vi med Stockholmsmarken till?

-Varför ska vi köpa tillbaks en sliten och ful sjukhusbyggnad från norrmännen?

-Vi äger hälften av Nynäshamns hamn men vad vill vi med ägandet?

-När tänkte ni informera om att byggandet av NCC:s logistik- och företagspark skjuts upp?

Ja, frågorna kan mångfaldigas.

Det tycks saknas underlag och realistiska planer för det mesta. De mål som sätts nås inte eller är omöjliga att mäta. Kapaciteten och kvaliteten i skolor och omsorg brister. Jag är övertygad om att en bättre organisation av de cirka 2 000 anställda i kommunen kommer att resultera i en bättre välfärd för alla i hela vår kommun. Befattningar i kommunen ska tillsättas på meriter och inte baseras på vänskap, släktskap eller partibok.

Vi behöver skapa sammanhållning och framtidstro så att vi får en positiv utveckling för vår kommun. Jag vill att Nynäshamn ska bli en attraktiv kommun!

Jan-Erik Ljusberg

Kandiderar till kommunfullmäktige för Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel