Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En halv miljon kronor satsas på att lära barn slå rakare passningar i Milans fotbollsskola

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Johan Augustsson (S) har spenderbyxorna på, skriver Micael Kaarlenkaski.

Anmäl text- och faktafel

Relationen mellan tjänstemän och politiker är i teorin väldigt enkel – politikerna står för visionen, tjänstemännen för praktiken.

Rent historiskt behöver man bara blicka bakåt cirka 20 år för att se hur storslagna visioner kan se ut, vem minns inte Dalai Lamas besök i Nynäshamn, bygget av en buddhistisk fredspagod vid Alhagen, casino på Bedarön, linbana från kyrkberget, kommunstyrelsemöten inne på Berns i Stockholm och så vidare.

Vilken vision barn- och utbildningsnämndens ordförande, Johan Augustsson (S) hade när han gav Vanstaskolans rektor, Magnus Prior att ordna mer bollek på schemat vet jag inte. Jag ställer mig i alla fall högst tveksam till vad hans vision resulterade i!

Trots att Johan Augustssons nämnd pekar på ett stort ekonomiskt underskott drar både han och Magnus Prior iväg till Italien. Väl där undertecknas ett avtal med fotbollsklubben AC Milan om att de via en bulvan i Tullinge under nyss startade läsår får lära max 45 barn att slå rakare passningar och hyfsa till överstegsfinterna – allt till den nätta kostnaden 543 340 kronor och 50 öre.

Johan Augustsson låter dessutom spenderbyxorna sitta på och slänger i valrörelsens elfte timme in en order om att nu skall det serveras frukost till alla elever i grundskolan, att föräldrar med barn i fritidsverksamheten redan betalar för detta och därmed torde få en avgiftssänkning verkar inte vara inräknade i de 400 000 kronor Johan Augustssons utslängda köttben till väljarna kostar.

Micael Kaarlenkaski

Läs även: AC Milan Academy är i gång med sina uttagningar på Ösmo IP: "Mycket motivation och fotbollsglädje på planen"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel