Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Energibolaget i Ösmo säljs

Energibolaget Kraftringen med säte i Lund säljer verksamheten i Ösmo. De anställda har meddelats, men det är ingen oro på kontoret, säger Kerstin Bobeck, en av cheferna på Kraftringen i Ösmo. – Våra tjänster kommer att behövas i morgon också.

Kraftringen har beslutat att sälja verksamheten i Ösmo. Beslut är precis fattat och processen är ännu i sin linda, säger Louise Gudmundson, pressanvarig på Kraftringen.

– Vi har vår huvudsakliga verksamhet i Skåne, Kronoberg, Kalmar och Blekinge och vi vill sammanföra verksamheten till de södra delarna av Sverige. Nynäshamnsverksamheten ligger geografiskt långt från vårt huvudsakliga verksamhetsområde. Det är inget annat som ligger bakom. Verksamheten är välskött och medarbetarna har hög kompetens, säger hon.

Anbudstiden kommer att löpa under sommaren och Kraftringen räknar med att vara klara i november.

– Det är många förutsättningar som ska vara uppfyllda innan vi är nöjda. Bland annat kommer vi att ställa som villkor att alla medarbetare ska erbjudas att följa med till en ny ägare, säger Louise Gudmundson.

I onsdags berättade företaget om planerna för medarbetarna. Men det har inte inneburit någon oro på kontoret, säger Kerstin Bobeck.

– Elnätet går inte att flytta. Det behöver underhållas i morgon också.