Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Engångsbiljetter fortsätter att vara dyrare

En enskild enkelbiljett i SL-trafiken ska kosta 40 kronor när enhetstaxa införs. Oavsett om man köper den i en kiosk, en spärr eller i SL:s app.

En enkelbiljett från Nynäshamn till Stockholm kommer att bli rejält mycket billigare när SL inför enhetstaxa i kollektivtrafiken. Alla partier i landstingsfullmäktige står bakom det förslag om enhetstaxa, som NP har berättat om.

Biljetten blir billigast om man använder SL:s reskassa, som man i förväg laddar in på ett SL Access-kort. Den kommer då att kosta 28 kronor för vuxna och 17 kronor för ungdomar/pensionärer.

Om man inte har reskassa blir priset 40 kronor (eller 25 kronor med reducerat pris). Detta oavsett om man köper enkelbiljetten mobilt via SL:s app, i en kiosk eller i en bemannad kollektivtrafikspärr.

I några fotnoter i den 132 sidor tjocka utredning som SL:s trafikförvaltning har gjort angående enhetstaxan framgår att prisskillnaden mellan reskassa och de andra typerna av enkelbiljetter eventuellt kan komma att tas bort i framtiden.

Innan detta kan genomföras måste SL dock ha ett system som gör att det automatiskt går att avläsa alla sorters biljetter. I dag måste busschaufförer, tågvärdar och spärrvakter titta manuellt på varje mobilbiljett.