Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett vägskäl för Binomens framtid

Annons

Efter noga övervägande har styrelsen för Montessoriskolan Binomen beslutat sig för att avsluta kampen om att få vara kvar på befintlig plats och i de lokaler skolan befinner sig i idag. Styrelsen har haft överläggningar med jurister om hur lång tid en detaljplaneprocess skulle kunna ta och fått svaret att det skulle kunna ta upp till 3-4 år. Antagandet grundar sig på att överklaganden sannolikt skulle förlänga förloppet under mycket lång tid. Slutsatsen som styrelsen drar är att beslutsrätten kommer att förflyttas till andra myndigheter och utanför kommunens kontroll. Utfallet skulle då bli ännu svårare att förutse.

Fokus och rektorsuppdraget under en sådan lång process skulle inte kunna ligga på att driva kommunens enda friskola på ett klanderfritt sätt, på barnens utbildning och personalen välbefinnande utan på juridiska frågor. Det skulle dränera energi, ta död på lusten att driva skola vidare och vara till skada för barnen, vårdnadshavare och personal. Det skulle det inte vara värt.

Styrelsen för Montessoriskolan har därför beslutat sig för att ta över rodret och driva utvecklingen framåt. Det betydelsefulla och långsiktiga målet för oss är trots allt att skolverksamheten ska få finnas kvar i kommunen och därmed erbjuda invånarna en valmöjlighet när det gäller alternativa skolformer. Styrelsen har tagit hjälp utifrån av en i kommunen väletablerad entreprenör, Claes Johansson, som ska se över alternativa möjligheter samt bett vårdnadshavarna att aktivt försöka finna lösningar. Fastighetsägaren, tillika min far, är beredd att återigen investera ekonomisk i skolans framtid.

Då samtliga kommunpolitiker på olika sätt uttryckt en stark vilja att bevara kommunens enda friskola förväntar vi oss ett aktivt agerande, En god start skulle vara att öppna upp för en tvåvägskommunikation samt arbeta fram en handlingsplan och ett skriftligt dokument som säkrar att verksamheten får bedrivas under en övergångsperiod.  Om nya relevanta möjligheter inte har hittats innan juni månad kommer beslut att avveckla Montessoriskolan Binomen att tas och införlivas juni 2020

Jag vill passa på att tacka alla politiker som genom handling gjort sitt yttersta för att skolan ska få stanna kvar. Ingen nämnd, ingen glömd.

Christina Forsberg representant för styrelsen och rektor för Montessoriskolan Binomen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel