Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Färdtjänstavtalet innebär att alla inte behandlas lika"

En insändarskribent ifrågasätter om det är förenligt med kommunallagens intentioner att teckna ett färdtjänstavtal som uppenbart missgynnar medborgare i Nynäshamns kommun.

Anmäl text- och faktafel

Kommuner och landsting ska behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat.

Medlem av en kommun är den som är folkbokförd i kommunen, äger fast egendom i kommunen eller ska betala kommunalskatt där. Medlem av en kommun är också en medborgare i någon av Europeiska unionens medlemsstater (unionsmedborgare) som är bosatt i kommunen men som, enligt 5 § andra stycket folkbokföringslagen (1991:481), inte ska folkbokföras där.

Medlem av ett landsting är den som är medlem av en kommun inom landstinget.

Jag anser att det inte är förenligt med kommunallagens intentioner att teckna ett färdtjänstavtal som missgynnar medborgarna i Nynäshamns kommun. Så jag skickade ett mail till Stockholms läns landsting, men har inte fått något svar.

I mailet skrev jag:

"Det avtal som ni har tecknat som började gälla 1/4-19 bryter mot att alla ska behandlas lika. Vi som bor i Nynäshamn blir behandlade som andra klassens medborgare!

Efter det nya avtalet så får förarna betydligt mindre i ersättning när dom kör i Nynäshamn och det drabbar oss som kunder. 9 gånger av 10 kommer inte den bil vi har beställt på grund av att förarna kör där dom får bättre betalt. Ni har ingen rätt till att göra skillnad på pris som drabbar oss som kunder."

Vicke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel