Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgglatt i acryl när Johanna Rosendahl visar sin konst på Galleri Kyrkskolan

Många fina verk finns att se på Johanna Rosendahls utställning i Galleri Kyrkskolan i Österhaninge.

Anmäl text- och faktafel

Det pågår en utställning på Galleri Kyrkskolan i Österhaninge, där konstnären Johanna Rosendahl ställer ut sina verk.

Johanna är en mångsidig konstnär. Hon har sedan hon var liten tyckt om att forma och måla. Hon har en stor förkärlek till brons. En del bronsverk är visningsexemplar och gjuts på beställning. Hon målar också vackra motiv i acryl, bland annat blommor.

Några exempel på Johannas verk:

“Skönheten” är en vacker blå vallmo, som man riktigt vill “ta” på. “Solägget” är ett sprakande motiv i gult-orange. “Aspiranten” är en graciös och mycket verklighetstrogen målning av en ballerina, som för övrigt är konstnärens syster. “Lockelsen” framhävs av en vacker lilja mot svart botten. “Honey, honey, honey” och “Let me bee”, är två sirliga verk, kanske kan man säga att de är målade i pastellfärger.

Jag är inte så kunnig i tekniken, men för mig ser det ut som pastell. Men beträffande konst har ju varje betraktare sin uppfattning.

Samtliga målningar i galleriet är målade i acryl och femton av dem är målade de senaste två månaderna. Det finns en tavla som heter “Agerande”, Chaplin och jag. “Jag” i det här fallet är Johanna själv. En vacker bild gjord i tusch, tror man. Men även den är målad i acryl.

Beträffande sina arbeten i brons, visar Johanna en liten fin “Ballerinan”, som är mycket betagande i sin stilrenhet. “Ingivelsen” är en lindansös med sitt parasoll, fint. “Gnällspik 1” och “Gnällspik 2”, “Daggmask” och “Spindel”, vilken naturtrogen fantasi Johanna har.

Ingen av besökarna kan väl vara gnällspik över alla de här vackra arbetena. Utställningen pågår fram till den 17 mars. Gå och se den, den är inspirerande!

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel