Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fina framgångar för Nynäshamns Ridlubb

Helgen den 9-11 augusti var en intensiv tävlingshelg för Nynäshamns ridklubb. Ryttare och hästar från klubben deltog på Gripens Ryttarförenings dressyrmeeting och på lag-SM i fälttävlan som hölls i Blekinge. I båda tävlingarna gjorde klubbens ekipage strålande prestationer.

Anmäl text- och faktafel

På Gripen i Strängnäs tog Emma Lundin och ridskolehästen Escada R hem segern tävlingens LB-Cup. Tre olika LB-klasser reds under tre dagar och den sammanlagda poängen avgjorde cupen. Emma och Escada R vann en klass, kom tvåa i en och blev sjua i tredje, samtliga resultat var över 70 procent vilket är fantastiskt bra. Från klubben deltog också Rebecca Briving med egenägda hästen Lughill Belle. De kom åtta i den sammanlagda cupen, även det en mycket stark prestation!

I Blekinge avgjordes lag-SM i fälttävlan på Sporrens rid- och körsällskap. Nynäshamns ridklubb ställde upp med ett ponnylag. Deltagande ekipage var Julia Oscarsson/Mirabelle, Ebba Löfgren/Sputnik, Elsa Engström/Sörbys Vemil och Alexandra Ekström på ridskoleponnyn Bojar. Julia Oscarsson/ Mirabelle tog hem en individuell seger i sin klass och Ebba Löfgren/Sputnik kom på en mycket fin sjundeplacering i sin klass. Samtliga ekipage från Nynäshamns ridklubb gjorde en mycket bra tävling och genomförde samtliga moment vilket är en prestation i sig, speciellt i ett mästerskap.

Gunilla Reisner, Nynäshamns Ridklubb

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel