Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finstämd och glädjefylld Schaffer-konsert

Janne Schaffer gjorde i torsdags sin femtonde (eller möjligen sextonde) spelning i Nynäshamns kyrka. Som vanligt drog han många trogna fans. I närapå två timmar fick publiken njuta av skickligt gitarrspel och underhållande mellan-snack.

– Spelningen har felaktigt annonserats som en minneskonsert för Björn J:son Lindh. Det är den inte, även om Björns ande kommer att sväva över oss.

Så sa Janne Schaffer när han tog till orda efter att inlett med just J:son Lindhs ”Blunda och se” följt av ”Norrland”. I hela 43 år spelade de tillsammans, Schaffer och Lindh.

Också i Nynäshamns kyrka har de spelat många gånger tillsammans, och även med Stefan Blomquist som var med också denna gång och trakterade synthesizer. Det blev en hel del Björn J:son Lindh-kompositioner med andra ord.

Lindh gick bort i december 2013, i sviterna av en hjärntumör. Och i sitt mellansnack nämnde Janne Schaffer andra nära vänner, tillika studiomusiker, som gått bort under senare år.

Särskilt till denna konsert plockade Janne Schaffer också fram anekdoter från hans samarbete med Robert Broberg, den folkkära artisten som gick bort förra tisdagen.

Alla mer eller mindre märkliga upptåg som Janne Schaffer upplevt under sitt liv som musiker har han samlat i en bok. Den, och flera av hans skivor, fanns till försäljning efter konserten. Många passade på att också byta några ord med gitarristen.