Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fördubblad restid irriterar pendlare

Sedan förra veckan ersätter bussar pendeltågen mellan Nynäshamn och Farsta Strand. För pendlaren Karin Andersson innebär ersättningstrafiken en fördubblad restid till jobbet.

Annons

– På det stora hela har allt flutit på bra. Vi var lite oroliga över lösningen i Farsta Strand, men vi tog in många värdar som har lyckats dirigera resenärerna rätt, säger Mikael Lindskog, presskontakt på Stockholmståg.

Stockholmståg har fått in relativt få klagomål och bussarna har i regel gått i tid under den första veckan med ersättningstrafik för pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn och Farsta Strand.

Men för vissa innebär ersättningslösningarna en väsentligt längre restid.

– Vanligtvis tar det 27 minuter att åka till jobbet men nu tar det 1 timme och 7 minuter, säger Karin Andersson, som pendlar till jobbet på Södertörns Miljö- och hälsoskyddsförbund i Handen.

På grund av den längre restiden har hon, som jobbar för en god miljö, valt att ta bilen till dess att tåget börjar gå igen.

– De verkar ha tänkt att alla pendlar in till Stockholm, säger hon.

Även de som åker till Jordbro, Krigslida, Tungelsta, Hemfosa och Segersäng får dras med en längre pendlingstid.

Mikael Lindskog håller med om att det är en olycklig situation, men menar att det hade varit för krångligt att lösa på annat sätt.

– Kommer man söderifrån blir det tyvärr ett omak. Vår bedömning är att det inte är så många som reser däremellan.