Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsreferat: Medlemsavgifter behövs för att kunna behålla PRO-lokalen i Ösmo

PRO Ösmo skriver i ett föreningsreferat om hur medlemsavgifterna används.

Vi i Ösmo PRO har fått en del frågor om medlemsavgiften i PRO. I PRO Riks stadgar stipuleras att medlemsavgiften ska avse PRO Riks, PRO distrikt och PRO förening. Detta innebär att man inte kan välja att endast tillhöra en av dessa.

Medlemsavgiften i PRO betalas en gång per år och administreras av PRO Riks. Av medlemsavin ni fått, som har förfallodatum 2021-02-28, framgår att den totala avgiften för år 2021 är 350 kronor. På avin specificeras att PRO Riks får 190 kronor, PRO Distrikt Stockholm 60 kronor och PRO Ösmo 100 kronor.

PRO-föreningarna i Nynäshamns kommun (Nynäshamn, Ösmo och Sorunda) har som uppgift att tillsammans genom PRO:s Samorganisationen driva alla PRO-medlemmars intressefrågor lokalt genom det Kommunala Pensionärsrådet (KPR). Ingen ersättning betalas varken till PRO:s Samorganisation eller till KPR för detta.

Hyran för vår lokal betalas med de pengar vi får in i medlemsavgifter. Vi får även in pengar från försäljning av lotter på medlemsmöten, från loppisar, försäljning av hantverk från våra cirklar och ett föreningsbidrag från kommunen. När vi inte kan ha någon verksamhet på grund av covid-pandemin faller en stor del av dessa intäkter bort.

Vi hoppas att ni trots att vi inte kan ha någon vanlig verksamhet kvarstår som medlem och betalar medlemsavgiften. Vår fina lokal är en förutsättning för att bedriva föreningens aktiviteter och pengar behövs till hyra för att vi ska få behålla den. När vaccineringen kommit igång och folk kan börja umgås räknar vi med att få igång vår verksamhet igen med cirklar, medlemsmöten och annat.

När väder och väglag tillåter startar vi upp utomhusaktiviteter såsom tipspromenad och boule. Kulturpromenad i ur och skur på måndagar kl 10.00 med samling vid Vanstakiosken, Ösmo centrum, är redan igång.

Inga-Britt Brage, för styrelsen PRO Ösmo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel