Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare prisades under galakväll

230 personer hade biljett till mingel, bubbel och mat – och till att vara med vid prisutdelningen till de företagare som på olika sätt har utmärkt sig under 2014. I lördags var det Företagarnas galafest.

Röda mattan rullades ut inför den sjunde Företagarnas galafest i lördags, och för första gången ägde festligheterna rum i Folkets hus i Nynäshamn och inte på Utsikten som under tidigare år. I entrén fotades alla gäster framför sponsorväggen och mousserande dryck serverades medan man minglade.

Trekvart senare var det dags att dra sig mot de dukade borden. Menyn bestod av jordärtskockssoppa och kräftterrin med löjrom och chablis till förrätt, följt av mjukbakat gårdskycklingsbröst från Trollhättan med confiterad fläsksida, grönärtspuré, syrade gråpäron och citronette som varmrätt. Desserten var superlokal och hade gjorts av Louise Öbrink från Chokladhuset i Nynäshamn.

Kvällens konferencier var artisten Kayo, som berättade vad som stod på agendan och hjälpte till med presentationen av pristagarna. Först ut var Nisse och Lotta Skogmyr, som fick priset som årets turistbefrämjare med sitt Kafé Radiokakan och museet Mopedum. Lotta Skogmyr låg tyvärr hemma och var sjuk.

Till kulturbefrämjare utsågs det superglada gänget bakom Sorundafestivalen. Årets nyföretagare blev Nuckö bygg och renovering, Rajasalu Alvar, och årets unga företagare blev Pappa Tak AB, som drivs av Robin Widenius och Henrik Jörebo.

Utmärkelsen årets företagare rattades hem av Andreas Eriksson och hans Olsbergs MSE AB, ett företag som bygger bilar för rallycross.

Titeln årets butik togs hem av Michal och Kamila Bialk på Müllers bageri och konditori och årets butiksmedarbetare blev Stina Boman på AH optik.