Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första spadtaget för ny skejtpark

Nynäshamns kommun har börjat byggandet av den nya skejtparken som kommer att ligga vid Estö IP. På plats för att bevittna det första spadtaget fanns många inblandade.

Annons

Det var glada miner när det första spadtaget togs för den nya skejtparken vid Estö. Vid ceremonin, på tisdagen, fanns bland annat kommunalrådet Daniel Adborn (FP) och Jesper Skoglund, stadsmiljöchef i Nynäshamn.

– Detta är första steget för att göra Estö IP till en vackrare och mer attraktiv park. Skejtparken kommer att bli en magnet för skejtare. Vi kommer även att bygga en BMX/cykelpark och har tankar på ett utegym, detta är ett första steg för en allmän park och en park som alla kan trivas i, berättade de.

– Estö är dessutom den perfekta platsen för detta. Det är centralt, nära buss och tåg samt nära tre badplatser. Det är mittpunkten i Nynäshamn.

På plats var även Marcus Wärme. Marcus har länge kämpat för skateparken och han var märkbart glad efter att första spadtaget var gjort.

– Det känns som en seger. Beslutet togs för tio år sedan och nu är vi där, det är inte förrän nu man vågat tro på det. Parken kommer att locka folk från hela Stockholm, berättar han.

Skateparken kommer att kosta cirka två miljoner kronor och stå klar till sensommaren.

Annons