Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fotbollssäsongen sparkar i gång

I morgon, lördag, sparkar fotbollssäongen i gång igen efter sommaruppehållet. Division 6E rivstartar med ett kommunderby då Ösmo GIF gästar Nynäshamns IF på Kvarnängens IP. För kommunens just nu bäst placerade lag Sorunda IF, väntar en höst då laget jagar en plats i division fem.

Sorunda IF kan se tillbaka på en riktigt bra vår. Laget har bara förlorat en match och ligger två poäng bakom serieledande Högalids IF. Framgångsreceptet för Sorunda i årets serie är kollektivet, menar tränare Didrik Sollenius.

– Det har gått bättre än förväntat faktiskt. Vi hade inga direkta mål inför säsongen utan vi tänkte bara att vi tar det som det kommer. Alla spelare har under säsongen tagit ett större ansvar, vi förlitar oss inte längre bara på en enskild spelare, säger han.

Sorunda har släppt in minst antal mål av samtliga i serien, men man har spelat flest oavgjorda matcher.

– Jag ser det bara som en styrka. Vi har inte varit spelförande alla matcher eller spelat särskilt bra men vi har fortfarande tagit poäng.

Sorunda har inför vårsäsongen ett bra utgångsläge om man vill nå division fem, men det är en jämn serie och det kommer att bli en dramatisk höst.

– Det kommer att bli spännande. Även lagen under topplagen är starka lag så det blir många tuffa matcher. Det är ett tecken på att det är en tuff serie. Sorunda kan absolut spela i division fem nästa säsong, men vi kan även bli ett mittenlag. Vi ska göra vårt bästa men vi spelar för att utveckla våra spelare och vårt lag. Vi tar det match för match, säger Didrik Sollenius.

Ösmo GIF ligger sex poäng bakom Sorunda. Efter en tuff inledning med fyra raka förluster tog man före uppehållet tolv poäng av 15 möjliga de sista fem matcherna.

– Vi spelade bra fotboll i inledningen men förlorade ändå. Det förstörde hela säsongen. Vi ändrade spelsystem och målskyttet släppte, sen rullade det på, säger Ösmos tränare Mikael Karlsson.

– Vi är nog lite för långt efter för att utmana toppen. Men vi tar en match i taget och försöker att fortsätta trumma på, vi får hoppas på att få hjälp från andra lag också. Vår målsättningen inför säsongen var att gå upp, jag ändrar inte det nu. Vi kör på och ser hur långt det räcker.

Nynäshamns IF har i sin tur lyckats samla ihop nio poäng på nio matcher. Efter en turbulent inledning på säsongen med flera spelartapp ser man nu fram emot en bättre höst.

– Många spelare lämnade innan säsongen och en del lämnade mitt under. Det har varit svårt att få ihop truppen men vi har ett bra lag och om vi har våra bästa spelare med varje match kan vi slå alla lag. Jag vet att killarna kan spela bra fotboll. Vi kommer bara att bli bättre, säger Suvad Baracija, tränare i Nynäshamns IF.