Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friidrottssäsongen 2019 avslutades med framgångsrik tävling på hemmaplan

Nynäs Ösmo FIK avslutade friidrottssäsongen med sin egen tävling Nynässpelen.

Anmäl text- och faktafel

Utomhussäsongen för Ösmo-Nynäs friidrottare som inleddes i början av maj håller nu på att avrundas. Men den avslutades lika starkt som den började. Den 31 augusti arrangerade den 37:e upplagan av de årliga Nynässpelen, en tävling som i år lockat 120 deltagare. Klubben var flitigt representerad på prispallen, i form av nio guld, 14 silver och 10 brons. Yngsta segraren från klubben var Elicia Backlund, född 2013 som vann bollkast i klassen för flickor 7år, guldmedaljör segraren blev klubbens nestor Tor Trondset, född 1935 som vann spjut och viktkastning i klassen M80.

I samband med Nynässpelen genomfördes Svealandscupen division 2, där klubben ställde upp med ett herrlag. Svelandscupen är en lagtävling i form av två matcher, där det segrande laget kvalificerar sig till division 1 och får möjlighet att kvala om platser till Lag-SM finalen. Efter de båda matcherna slutade Ösmo-Nynäs på en fin tredje plats med 48 poäng och hade bra häng på andra platsen – men åt segrarna AIK friidrott, som fick ihop 68 poäng, fanns inget att göra. I seriematcher är kampen om varje poäng viktig, så en särskild eloge bör 15-årige Anton Dahlberg få när han löpte i mål på 110 meter häck och säkrade poäng, trots att häckarna är cirka 20 centimeter högre än vad som gäller i Antons åldersklass.

Klubben främsta internationella prestation gjordes av Mikael Nyström som i av september reste till Venedig för att tävla i veteran-EM. I den stenhårda konkurrensen i M45 viktkastning kom Micke på en fin fjärdeplats, men häng på medaljerna. Nu väntar lite träningsvila för friidrottarna innan hösten och vinterns uppbyggnadsträning tar vid.

Palle Storm, Ösmo Nynäs Friidrottsklubb

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel