Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Friluftsgudstjänst på Yxlö med välsignat regn

Ösmo-Torö församling ordnade en friluftsgudstjänst på Yxlö.

Söndagen den 5 juli bjöd på ett efterlängtat regn, som gav fortsatt liv åt buskar och blyga blommor, som undrat om de skulle ha överlevt utan dessa välsignade droppar som nu föll.

Nu var det ett fint och väldigt “lagom” regn. Vi begav oss till familjen Hagman på Yxlö, som bjöd på sig själva och en trevlig friluftsgudstjänst.

Klockan 11 bänkade sig ett tjugofemtal personer inne i Hagmans fiskebod. Ett fantastiskt mysigt ställe, där det arrangerats ett litet altare med ljus och blommor.

Gudstjänsten inleddes med psalm nr 21  -  “Måne och sol, vatten och vind ...” En mycket passande psalm, eftersom det utanför lokalen förekom åtminstone “sol, vatten och vind”.

Inne i det för dagen gällande kyrkorummet hölls gudstjänst med psalmer, textläsning och kyrkliga meddelanden.

Predikan hölls av kyrkoherde Peter Mourath, som talade över dagens tema “Att inte döma”. Säg de orden för Dig själv några gånger och Du kommer att märka, att vi gärna dömer både människor, händelser och div. förehavanden, innan vi riktigt vet VAD vi dömer.

Det här var en stilla och givande liten gudstjänst, där de besökande höll det avstånd som behövdes för att hindra att fru Corona kom insmygande.

Som postludium fick vi höra Unni Eriksdotter sjunga a´ capella “I välsignan och fröjd” - en koral ur folkmusiken med samma namn. Helt underbart!

Kollekten som togs upp går till Sjöräddningssällskapet i Nynäshamn. Den uppgick till en ansenlig summa, som bör glädja Sjöräddningssällskapet.

Familjen Hagman bjöd alla på kaffe med goda hembakade bröd.

Tack till Gun och Kåre Hagman för er gästfrihet vid denna sköna och givande stund!

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel