Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt i Folkets Hus när PRO i Nynäshamn höll årsmöte

Poesi och konst var två av punkterna på dagordningen när PRO i Nynäshamn höll årsmöte.

Anmäl text- och faktafel

Onsdagen den 27 februari i strålande vårsol träffades över hundra personer på Folkets Hus i Nynäshamn för att få vara med på PRO:s årsmöte. I glatt samspråk var man där i god tid för att hitta en bra sittplats innan Whille hälsade alla medlemmar välkomna och PRO-kören tog plats på scenen.

De inledde med en stillsam sång varefter Berit Åberg läste Karin Boyes dikt Visst gör det ont när knoppar brister. Whille tände ett ljus och påbjöd en tyst minut under vilken tankar sändes till de som lämnat oss under året. Kören avslutade parentationen med en sång till.

Whille öppnade årsmötet med att fastställa att kallelsen var utskickad i god tid och att den föreslagna dagordningen godkändes. Till att föra ordförandeklubban utsågs Staffan Holmberg och att föra anteckningar Johnny Jansson. Valda till att justera protokollet och räkna röster blev Johnny Edholm och Ulla Norling.

Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning klarades av där den senare visade att föreningen arbetat fram ett bra resultat. Revisor Kenneth Åhs förklarade att allt var bra och att ansvarsfrihet kan beviljas för räkenskapsåret. Så tyckte även mötet. Nu blev det paus i förhandlingarna och dagens gäst tog över scenen.

Sam Westerholm var inbjuden att berätta om sina skapelser och lite om hur de tillverkades. Vi fick se skulpturer, skisser och stenplattor med reliefer, de mest fantastiska skulpterade huvuden i terrakotta, alla med olika uttryck och fasoner, precis som ett folkhav av ansikten. Hur de och andra skulpturer efterbehandlades och var en del har fått sin plats i landet fick vi också veta. Vi har ju den stora fisken i Stadsparken t. ex.

När Sam berättat färdigt var det dags för kaffe och smörgås som dagen till ära bjöds på av Svensk Fastighetsförmedling. Så återupptogs årsmötet.

En motion var inlämnad angående den administrativa hanteringen av våra populära resor. Resekommittén hade yttrat sig i frågan och styrelsen avslog motionen och bad om mötets uppdrag att få arbeta fram förbättrade rutiner vid hanteringen av bokningsförfarandet.

Kostnadsersättningarna föreslogs oförändrade och antalet ledamöter likaså, 9 ordinarie och 4 ersättare. Så företogs val av styrelse. Som ny ordförande föreslogs Berit Åberg att bli och ny kassör utsågs Annika Hägre att vara. Ny studieorganisatör blev Lars-Olof Holmgren och ny ordinarie ledamot Doris Åkerbäck samt omval på Elisabet Nyblom och Gunilla Ekelund. Tre nya ersättare invaldes: Solveig Lundstedt, Gunilla Björklund och Jara Östberg medan Ing-Marie Glanell kvarstår. Lilian Granström och Göran Karlsson omvaldes som revisorer och efter det utsågs ombud till ABF, Folkets Hus och Fonus samt Trafikombud. Till våra egna kommittéer såsom studier, friskvård, kultur, konsument, resor, loppis och sångledare invaldes och omvaldes ombud. Kontaktens värdinnor och en valberedning utnämndes innan det blev tid att rapportera antalet medlemmar; 901 stycken i dag.

Förtjänsttecken delades ut till några trogna aktiva medlemmar och vi fick veta att våra PRO-vetare var vinnare i årets första tävling innan det blev hög tid att avtacka de som lämnat sina uppdrag med en blomma. Sist avtackades vår avgående ordförande med en teaterresa och chans till att hitta något att fixa med i trädgården. Nu var det bara en sak kvar: lotteriet där dagens högsta vinst var en stor tung korg från Coop samt teaterbiljetter och många andra fina vinster.

Berit Åberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel