Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fullsatt när PRO i Ösmo höll årsmöte

Valärenden, lotterier och fika präglade årsmötet för PRO i Ösmo, som hölls den 20 februari.

Anmäl text- och faktafel

Som vanligt tog Barbro Stålered, kassör, emot medlemmarna som för dagen skrev upp sig på en röstlängd. Ingrid Flink lockade med fina lotterivinster tillverkade av hantverksgruppen. Många medlemmar hade hörsammat årsmöteskallelsen. Hela 67 stycken hade samlats och studerade årsberättelsen och årsredovisningen innan mötet sattes igång. Småbord och extrabord användes så att alla fick sittplats.

Christer Nilsson, ordförande, började med en parentation med en minuts tystnad för medlemmar och vänner, som gått bort under året. Efter det informerade han om den besiktning som Nynäshamns Brandstation gjort av lokalen och sade, att vi kommer att få en skrivelse därifrån med bland annat Boverkets rekommendationer för vår typ av lokal. Vi avvaktar skrivelsen och får ta ställning till eventuella åtgärder beroende på vad som framkommer.

Årsmötet startade med val av Mona Rudenfeldt till ordförande. Mona tackade för förtroendet och sade, att hon var imponerad att så många medlemmar hade kommit. Därpå övergick hon till dagordningen, som först korrigerades och sedan godkändes av årsmötet. Valen gick vidare i raskt takt med Anne-Maj Nilsson som årsmötessekreterare och Vera Magnusson och Kerstin Modin som justeringsmän tillika rösträknare.

Medlemmarna godkände att årsmötet utlysts stadgeenligt. Därefter fortsatte Mona att gå igenom årsberättelsen varefter Barbro Stålered tog över och förklarade posterna i årsredovisningens balans- och resultaträkningen. Ulf Björkander tog över och läste upp revisionsberättelsen, där bland annat föreslogs beviljande av ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar. Årsmötet godkände årsberättelsen, årsredovisningen samt revisionsberättelsen och beviljade ansvarsfrihet för styrelsen.

Ajno Allstrin inledde valberedningens arbete. Christer Nilsson avgick ett år tidigare än vad som var tänkt på grund av ohälsa. Inga-Britt Brage föreslogs och valdes som ny ordförande för ett år. Till ny kassör efter Barbro Stålered valdes Kent Frölander på två år. Sekreterare på två år blir Ulla Magnusson och hon ersätter Anne-Maj Nilsson. Tre ledamotsersättare valdes, Aina Svensson, Sylvia Eriksson och Gunhild Nilsson. Ulla Laiho och Kerstin Modin går in som ordinarie ledamöter. Slutar förutom ovan nämnda gör även Eyvind Karlsson, Ingrid Flink, Gabriele Falk samt Lena Claesson som avgått tidigare på grund av ohälsa.

När valen var klara avslutade Mona mötet. Hon tackades för sin insats av Christer Nilsson med en bukett rosor. Efter genomgång av alla papper och tagna beslut smakade det mycket gott med smörgås och kaffe, som köksgruppen förstärkt med flera personer gjort i ordning. Vera Magnusson sålde slut på alla trippelskrapslotter hon hade med sig och var sprudlande glad. Barbro nämnde i sin ekonomiska presentation att nettointäkten för dessa blev 4800 förra året. Förtjänsttecken tilldelades Monica Risberg, Inger Eriksson och Birgitta Bergström. Glada vinnare fick utdelning av lotteriansvariga Barbro och Ingrid.

Jag kommer att sakna alla de avgående, deras personligheter, deras stora kunnande i styrelsearbetet och deras positiva engagemang när det gällde att ställa upp och ordna så många olika aktiviteter till medlemmarnas förnöjelse.

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel