Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

God stämning när Moringen höll sitt årsmöte

SPF Seniorena Moringen höll sitt årsmöte på Konstpoolen.

Så samlades vi igen för ett årsmöte för SPF Seniorerna Moringen, den 19 februari. Tänk vad ett år går fort. Även denna gång var vi på Konstpoolen, där det var uppdukat för oss 106 medlemmar - rekord för oss.

Stämningen var som vanligt på topp och det surrades och pratades engagerat vid borden, som som vanligt intogs i mycket god tid. Det känns att Moringen lyckats med ambitionen att alla skall känna sig välkomna. Styrelsen gick runt mellan borden och sålde lotter till ett dignande prisbord. Högst två till var och en, för vi var ju så många.

Så blev klockan kvart i två och den akademiska kvarten var förbi. Vår omtyckta ordförande, Agneta Tjärnhammar tog till orda och började sammankomsten med parentation över de sex medlemmar som lämnat oss under året. Hon tände ett ljus och läste en vacker dikt som sedan följdes av en tyst minut. Det var första gången det skedde och var ett mycket uppskattat inslag.

Därefter vidtog den officiella delen av mötet. Anders Löfgren valdes till mötesordförande och därpå följde de sedvanliga årsmötesförhandlingarna med verksamhetsberättelse, vårt medlemsantal är ständigt ökande, redovisning av föreningens ekonomi och ansvarsfrihet för styrelsen innan 2020 års styrelse valdes. Det var ett enkelt förfarande eftersom styrelsen valt att kvarstå. Så var det tack-dags. De funktionärer som valt att avsluta sina uppdrag av olika anledningar förärades en varsin vacker bukett.

Som avslutning uppmärksammades den äldsta Moringen-medlemmen, tillika en av grundarna av Moringen, Ingeborg Nilsson. Ingeborg fanns dessvärre inte på plats, men uppvaktades senare med en blombukett och besök av ordf Agneta Tjärnhammar i sitt hem, där hon fick berätta med egna ord hur det gick till när hon och hennes make och två vänner startade upp SPF föreningen Moringen i Nynäshamn.

Så var det dags att gripa in på den av Flamenco Tapas Restaurang tillagade smakfulla tapas-tallriken och därefter kaffe med kaka och skumtomtar. Alla lät sig väl smaka och det var säkert ingen som saknade den smörgåstårta, som varit tradition de senaste åren. Stämningen var mycket god och många blickar med nyfikenhet fram emot det nya verksamhetsåret.

Dagen avslutades med skön musik av det lokala bandet "Bara vi" och det var en glad och vederkvickt skara som lämnade Konstpoolen.

Inga-Lill Friberg, Moringen-medlem

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel