Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruppvåldtäkt i Nynäshamn i helgen – "Konstaterat att hon har allvarliga skador"

En kvinna vårdas för allvarliga skador efter att ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på lördagsmorgonen i Nynäshamn.

En kvinna blev våldtagen av flera män på lördagmorgonen i Nynäshamn. Hon hittades utomhus i Kullstaområdet.

– Man har konstaterat att hon har allvarliga skador. Förhoppningsvis kan vi höra henne under dagen, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl, polisen Stockholm Syd Flemingsberg, vid 09.30-tiden på söndagmorgonen.

Vad händer i utredningen?

– Man har genomfört utredningsåtgärder men det är inget som har lett ärendet framåt än så att det är fråga om några frihetsberövanden.

Kvinnan vårdas på sjukhus.

– Ja, hon kommer nog bli kvar där ett tag.

– Det är en pågående förundersökning, det är en kvinna som anmält att hon blivit våldtagen. Vi har väldigt knapphändiga uppgifter för hon har varit svår att prata med. Vi har en utpekad brottsplats där vi gjort en teknisk undersökning och sedan så kommer vi att hålla fortsatta förhör med kvinnan under helgen, sa Christer Holmer, stationsbefäl Stockholm Syd Flemingsberg, vid 12-tiden på lördagen.

Var är den utpekade brottsplatsen?

– Kullstaområdet kan vi säga. Vi har spärrat av på lite olika ställen, det var lite oklart exakt var det har skett. Men vi har hävt avspärrningarna där nu.

Är det en man eller flera män som ska ha våldtagit henne?

– Det ska vara flera män som har gjort det här, men allt är väldigt oklart i nuläget. Hon hade varit på någon restaurang innan men vilken, det har jag ingen aning om. Vi har som sagt kunnat hålla väldigt knapphändiga förhör.

Ska hon ha kommit i kontakt med de här männen där alltså?

– Det är oklart, jag kan inte säga det, faktiskt.

Har hon kunnat lämna signalement?

– Ja, men ett väldigt dåligt signalement.

Vad händer nu?

– Vi har slutfört en teknisk undersökning och vad den har gett har jag inte fått någon respons på ännu. Kvinnan mår inte bra och vårdas på sjukhus, vi kommer att hålla mer ingående förhör med henne så fort det är möjligt.

– Vi har inte fått något preliminärt resultat från den, det tar ju en stund.

– Vi är osäkra om brottsplatsen är där hon hittades. Det är mycket som är oklart i det här ärendet. Målsäganden vårdas fortfarande på sjukhus och vi har inte kunnat höra henne ordentligt än, det hoppas vi kunna genomföra här under kvällen, senast i morgon förmiddag, sa Lars Alvarsjö, stationsbefäl, Stockholm Syd Flemingsberg, vid 18.30-tiden på lördagkvällen.

– Hon var naturligtvis väldigt chockad efter det här.

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med eventuella vittnen som har rört sig runt Bedaröbaren, runt stängningstid. Har de upplysningar som de kan lämna så får de gärna kontakta polisen.

– Brottet är fortfarande rubricerat som grov våldtäkt men inga frihetsberövande är aktuella i nuläget. Vi har genomfört utredningsåtgärder och hört diverse folk under morgonen och dagen men det har väl inte gett något konkret, sa Lars Alvarsjö på lördagen.

Elias Katourgi, ägaren till Bedaröbaren, känner inte igen att det skulle ha skett någon våldtäkt i området.

– Jag åkte vid fyra i natt och då hade det inte hänt någonting utanför, jag såg ingenting och märkte ingenting, säger Katourgi.

– Nu har man tagit bort avspärrningarna på parkeringen utanför oss, men det är fortfarande avspärrat bakom kulturskolan, sa Katourgi vid 11-tiden på lördagen.

Vid 18.30-tiden på söndagen hade man fortfarande inte kunnat höra kvinnan.