Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är NT:s nya chefredaktör: "Känns roligt och inspirerande"

Publicisten Daniel Nordström tar över som chefredaktör på Norrtelje Tidning efter Olov Carlsson. Bytet sker vid månadsskiftet november/december.
– Jag känner mig hedrad, säger han.

Annons

NT:s nuvarande chefredaktör Olov Carlsson går vidare till jobbet som publisher på Dagens samhälle. Vid månadsskiftet tar Daniel Nordström över uppdraget.

Han är redan chefredaktör på VLT i Västerås, Sala Allehanda, Fagersta Posten och BBL/AT. Därtill kommer Daniel Nordström nu även att ta över som chefredaktör för Norrtelje Tidning, Nynäshamnsposten och Länstidningen i Södertälje.

Hur känns det?

– Det känns roligt, inspirerande och mycket hedrande. Det kommer blir otroligt spännande att lära känna Norrtälje och den här delen av Sverige, samt alla medarbetarna och läsarna.

Hur känns det att ha ansvar för så många tidningar?

–Det är ett större uppdrag än tidigare, men jag känner mig trygg i det. Det finns många duktiga medarbetare. Tanken är också att det ska tillsättas en redaktionschef, så att man kan dela på jobbet.

Berätta, vem är du?

– Jag är 49 år gammal och kommer från Umeå. Jag har jobbat med journalistiken i 30 år, började som 18-åring på Folkbladet i Umeå, och har jobbat på med de flesta roller på tidningen där. 2013 gick jag vidare till Mittmedia som chefredaktör på Arbetarbladet i Gävle. Där stannade jag till februari i år, då jag bytte arbetsplats och blev chefredaktör för tidningarna i Västmanland – och nu får jag det här nya, större uppdraget vilket känns himla roligt.

Var bor du?

– Jag har kvar hus i Umeå och så har jag en lägenhet i Västerås.

Vad är din relation till Norrtälje?

– Det är en fantastisk sommarstad, med den vackra skärgården. Där har jag befunnit mig några gånger.

Vad vet du om stan?

– Jag vet att speedway är stort. Rimbo känner jag till, där har jag varit. Annars kan jag ytterst lite om stan. Det känns spännande och kul att få lära sig de nya områdena, jag kommer att lyssna mycket på medarbetarna, läsarna och marknaden där.

Kommer NT:s läsare att märka av några förändringar när du tar över som chefredaktör?

– Jag tror inte att det kommer att märkas någon stor förändring för läsarna, jag ser att det görs ett bra jobb på Norrtelje Tidning. Ambitionen är såklart alltid att bli bättre och bättre. Alla utgivare har sin stil, jag har ett stort förtroende för det jobb som Olov Carlsson har dragit igång, och jag vill fortsätta att göra ett bra jobb i området. Jag ser fram emot att få lära känna läsarna och få ta del av deras synpunkter. Läsarna ska kunna fortsätta att känna igen sin tidning och sajt.

LÄS MER: Norrtelje Tidnings chefredaktör Olov Carlsson slutar